Nemzetközi foci

A Real Madridot elhagyó középpályás a riválishoz írt alá

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

A Sevilla labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Isco, aki a Real Madridot hagyta el. Az andalúziai klub vasárnapi közlése szerint kétéves megállapodást kötött a középpályással, akit

ingyen szerzett meg, mivel a játékosnak lejárt a szerződése a királyi gárdánál.

A 30 éves Isco a Sevilla harmadik nyári igazolása a védő Alex Telles és az ugyancsak hátvéd Marcao után. Előbbi egy évre kölcsönben a Manchester Unitedtől érkezett, utóbbit pedig a Galatasaraytól vásárolta meg a klub.

Kapcsolódó
Németh Krisztián: A potenciál bennem volt, hogy egy komolyabb karrier is összejöjjön
A 37-szeres válogatott játékos hét ország 14 futballklubját átívelő karrierjéről mesél. Arról, miért nem jött össze a liverpooli kaland, mi múlik a menedzsereken, miért kapta épp ott pályfutása legnagyobb pofonját, ahol a legsikeresebbnek gondolta magát, melyik döntését bánta meg. Interjú.

Isco kilenc idény után hagyta el a Real Madridot, amellyel 19 trófeát gyűjtött. Részese volt többek között három bajnoki címnek, öt Bajnokok Ligája-diadalnak és négy klubvilágbajnoki címnek. A fővárosi együttesben több mint 350 mérkőzésen 53 gólt szerzett, de az előző idényben csak elvétve szerepelt Carlo Ancelotti vezetőedző irányítása alatt.

A 38-szoros spanyol válogatott futballista új klubja pénteken az Osasuna vendégeként rajtol a La Liga új idényében.

Olvasói sztorik