Nemzetközi foci

Tizenegy év után hagyja el a Leicester Cityt a klublegenda

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Nizzában folytatja pályafutását Kasper Schmeichel dán válogatott kapus, aki az angol Leicester Citytől igazolt a tengerparti együtteshez.

Kapcsolódó
Csercseszov a Fradi BL-meccse után: Vannak dolgok, amiket nem szeretnék publikusan megosztani
Nem az volt a terv, hogy majd bekkelésre kényszerül a magyar bajnok a második félidőre. NUlláról folytatódik a párharc.

A megállapodásról mindkét klub beszámolt, ugyanakkor azt nem közölték, hogy a 35 éves futballista mennyi időre írt alá új klubjánál. A pénzügyi részleteket szintén nem hozták nyilvánosságra, de brit sajtóértesülések szerint Schmeichel hároméves szerződést kapott, ára pedig egymillió font volt.

A kapus 2011-ben, a Leeds Unitedtől igazolt a Leicesterhez, amellyel a 2015/16-os idényben nagy meglepetésre megnyerte a Premier League trófeáját, aztán szerepe volt az együttes tavalyi FA Kupa-győzelmében is. Schmeichel 11 idény alatt 479 mérkőzésen lépett pályára a Leicesterben.

Jamie Vardy is búcsúzott tőle a közösségi médiában:

A dán válogatott kapuját eddig 84 meccsen védte, a tavalyi – részben budapesti rendezésű – Európa-bajnokságon elődöntős volt a csapattal.

Schmeichel a Nizza harmadik igazolása a héten, korábban a walesi válogatott Aaron Ramsey, valamint az olasz védő, Mattia Vitti érkezését jelentette be.

Ezt az összeállítást akkor készítette a Leicester City, amikor Schmeichel tíz éve volt a csapatnál:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik