Nemzetközi foci

Családi tragédia árnyékában nyert Eb-t az angolok szövetségi kapitánya

Története során először nyert Európa-bajnokságot az angol női labdarúgó-válogatott, amely a vasárnapi döntőben, hosszabbítás után 2-1-re győzött Németország ellen.

Kapcsolódó
Asztalon ugrált a Barca védője, így ünnepelt az Eb-győztes
Az angol női válogatott megzavarta a sajtótájékoztatót.

A siker egyik fő letéteményese a holland Sarina Wiegman volt, aki 2020 augusztusában kötött négyéves szerződést a szövetséggel, és eddig szenzációsan teljesített, hiszen 20 mérkőzésen ült a kispadon két döntetlen mellett 18-szor győzelemre vezette a válogatottat (a 106-5-ös gólkülönbségről nem is beszélve).

Miután 2017-ben Hollandiával is aranyérmes lett, ő az első szakvezető, aki két különböző országgal is Eb-t tudott nyerni.

A döntő alatt Wiegman többször megcsókolta a meccsen viselt karkötőjét, erről a meccset követően elérzékenyülten nyilatkozott.

Elárulta, hogy nővére alig egy hónappal a torna előtt halt meg, így az edzőtáborból is hiányzott néhány napot, hogy családjával együtt gyászoljon. Amikor visszatért, a csapat megkérdezte, viselhetnének-e fekete gyászszalagot az első meccsükön…

Annyira csodálatos emberek, és ez mutatja, milyen közel állunk egymáshoz. Nagyszerű gesztus volt, és biztos vagyok benne, hogy a testvérem büszke lett volna. Biztosan itt lett volna minden meccsünkön – sőt, lehet, itt is volt, a keresztlécnél

– célzott arra, hogy a döntőben a német középpályás, Lina Magull egyik lövése a kapufán csattant.

Olvasói sztorik