Nemzetközi foci

Kipofozták a biztonságiakat a lengyel huligánok a szektorukból

Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP
Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP

Azt eddigi is tudtuk, hogy a lengyel futballhuligánokat nem kell félteni, így aztán nem lepődtünk meg az újabb botrányról szóló híreken. Három hete a lengyel Lechia Gdansk ultrái randalíroztak az északmacedón Akademija Pandev elleni Konferencia Liga-selejtezőn, most csütörtökön a Pogon Szczecin fanatikusai nem bírtak magukkal Koppenhágában.

Kapcsolódó
Otthon alázták meg az eszékieket, a szurkolók szerint el kell takarodnia az edzőnek
Az NK Osijek egy idegenbeli sikert követően otthon kapott ki a kazah Kizilzsartól és kiesett.

A lengyel klub már az előző fordulóban is kikapott idegenben (az izlandi KR otthonába elszenvedett 1-0- végül nem okozott gondot, hiszen az első meccset 4-1-re nyerte a csapat), a Bröndby azonban már nagy falatnak bizonyult.

A hazai 1-1-es döntetlen után ugyanis a dánok a kétgólos Simon Hedlund vezérletével 4-0-ra elverték a Pogon Szczecint, ez pedig nem tetszett a huligánoknak.

Már a meccs alatt zavargások törtek ki a stadionban, ahol a csalódott vendégszurkolók kerítéseket és üléseket kezdtek rongálni, majd amikor néhány tétova biztonsági ember megpróbálkozott a rendrakással, a túlerőben lévő drukkerek másodpercek alatt kipofozták őket a szektorból és rájuk csukták a kaput.

A koppenhágai rendőrség közleménye szerint a balhé a meccs után is a folytatódott, egyes szurkolói csoportok ugyanis mindenáron verekedni akartak, így összecsaptak a rendőrökkel.

Végül mindössze egyetlen lengyelt tartóztattak le, és hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek ellene, de összesen tíz olyan incidenst rögzítettek kamerával, amelyben rendőröket bántalmaztak – kettőt a sérüléseik miatt kórházba is szállítottak.

Olvasói sztorik