Nemzetközi foci

Otthon alázták meg az eszékieket, a szurkolók szerint el kell takarodnia az edzőnek

Bombameglepetésre nem jutott tovább a Konferencia Liga 3. selejtezőkörébe az NK Osijek labdarúgócsapata, amely egy hete 2-1-re győzött Kazahsztánban, azonban a sikert nem tudta meglovagolni, és csütörtökön szégyenszemre 2-0-ra kikapott otthon a Kizilzsartól és kiesett.

Az eszékiek a 61. percig tartották előnyüket, de akkor Giorgi Ivaniadze révén a Kizilzsar vezetést szerzett (és összesítésben kiegyenlített), tíz perccel később aztán az Atalanta egykori elefántcsontparti középpályása, Moussa Koné megszerezte a továbbjutást jelentő találatot (0-2).

Kapcsolódó
Kiesett a Felcsút, és még vezéráldozatai is voltak
Csoda kellett volna a Vitória Guimaraes kiejtéséhez, de ettől messze volt a Puskás Akadémia, ugyanis a kaput sem sikerült eltalálni.

A hazaiaknál a magyar válogatott középpályás, Kleinheisler László végigjátszotta a találkozót.

„Az első meccs után nem erre számítottunk. Az első félidőben jól játszottunk, de a vendégek gólja kibillentett minket az egyensúlyból, onnantól nem tudtunk három passzt sem összehozni” – mondta az eszékiek edzője, Nenad Bjelica, aki nem keresett alibit, de nem is ajánlotta fel a lemondását.

„Ez katasztrofális eredmény számunkra, ezért teljes felelősséget vállalok. A végén három támadónk volt a pályán, de nem tudtunk mit kezdeni. Gyengén futballoztunk, és ezért én vagyok a hibás. Aludnunk kell erre, és fel kell készülnünk a vasárnapi, Slaven Belupo elleni mérkőzésre.”

Azt azonban hozzátette, a további lépésekről beszélnie kell a vezetőséggel.

„Megértem a szurkolókat, mert amikor 16 játékos formán kívül futballozik, akkor az edző a hibás. Túlságosan szeretem ezt a klubot ahhoz, hogy teher legyek a számára, beszélni fogok a vezetőséggel, és meglátjuk, mi a legjobb megoldás.”

A Tportal.hr európai megaláztatásról írt, az Index.hr „Bjelicának mennie kell” címmel írt cikket, amelyben azt fejtegette, hogy az edző

hónapok óta furcsa személyi döntéseket hoz, többet törődik saját imázsával, mint a csapat teljesítményével.

A Sportske novosti szerint pedig a közönség a meccset követően azt skandálta: „Bjelica, takarodj!”

Olvasói sztorik