Nemzetközi foci

„Jó úton járnak” – bejöhet a Barca trükközése

Frederic J. BROWN / AFP
Frederic J. BROWN / AFP

Javier Tebas, a spanyol labdarúgó La Liga elnöke szerint rendben halad az anyagi gondokkal küzdő FC Barcelona új játékosainak regisztrációja.

A katalán sztárklub az elmúlt időszakban nagy adósságot halmozott fel, ám ezen a nyáron így is futotta jelentős erősítésekre: az együttes már bejelentette Raphinha és Robert Lewandowski és Jules Koundé érkezését is.

„A Barca minden lépését figyeljük, amikor beérkeznek a megfelelő iratok, meglátjuk, hogy kik azok a játékosok, akiket nem neveznek az új szezonra” – utalt az MTI cikke szerint Tebas arra, hogy a katalánoknak várhatóan néhány labdarúgótól meg kell válniuk ahhoz, hogy a költségvetésük egyensúlyba kerüljön.

Kapcsolódó
Lewandowski a zsákban, a jövő a zaciban: előremenekül a Barcelona, utána az özönvíz
Úgy tűnik, a Barcelona mindent zaciba csap annak érdekében, hogy visszatérjenek a sikerek. Kerül, amibe kerül. Na, de mi lesz, ha nem válik be a stratégia?

A Barcelona az utóbbi hetekben abból szerzett anyagi tőkét magának, hogy a jövőbeli, közvetítési jogokból származó bevételeit értékesítette.

Tudják, mi a dolguk. Van még teendőjük, hogy minden új szerzeményüket regisztrálják, de jó úton járnak

– fogalmazott a sportvezető.

A lehetséges távozók között a legnagyobb név a holland válogatott Frenkie de Jong, akit a Manchester United szeretne magához csábítani. A játékos maradni szeretne a Barcelonánál, amely azonban közölte, hogy ehhez bele kell egyeznie fizetése csökkentésébe – erre a labdarúgó azonban nem hajlandó. Xavi korábban jelezte: ő számol de Jonggal, akinek a sorsa azonban “az ismert okok miatt” nincs az ő kezükben.

Olvasói sztorik