Nemzetközi foci

A Juventustól távozó Ramsey Angliában találhat magára a vébéig

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A walesi válogatott Aaron Ramsey kedden közös megegyezéssel szerződést bontott a Juventus labdarúgóklubbal, írta az MTI.

A középpályás megállapodása még egy évig szólt, de Massimiliano Allegri vezetőedző már nem számított a játékára. Olasz sajtóértesülések szerint a futballista több mint 3 millió eurós végkielégítéssel távozott Torinóból.

Kapcsolódó
Félistenként fogadták, negatív főhős lett belőle
Aaron Ramsey-t azért küldték pályára a Frankfurt-Rangers Európa Liga-döntőn, hogy tizenegyest rúgjon. Ő volt az egyedüli, aki büntetőt hibázott.

Ramseyt a Juventus 2019-ben ingyen szerezte meg az Arsenaltól, és szezononként 7 millió eurós fizetést adott neki. A 31 éves futballistát több sérülés is hátráltatta, különösen az előző szezonban, amikor mindössze öt meccset játszott klubcsapatában. Az elmúlt három évben összesen 69 mérkőzésen lépett pályára és hat gólt szerzett.

Az idei év első felét kölcsönben a Rangersnél töltötte, most pedig valószínűleg visszatér a Premier League-be, hiszen a november 21. és december 18. közötti katari világbajnokság miatt játékban kell lennie.

Az Eurosport azt írta, a hónap elején még a Cardiff City tűnt befutónak, de egy MLS-szerződés sem tűnt lehetetlennek. Most viszont a PL-újonc Nottingham Forest lehet a legvalószínűbb célpont, bár a hírek szerint az Everton is érdeklődik utána.

Olvasói sztorik