Nemzetközi foci

Irónia és harag – így fogadták az olaszok a ZTE elleni vereséget

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Szombat délután varázslatos első félórát produkálva verte a ZTE az olasz bajnok Milant (3-2). Meschack, és Mucsi találata után Tajti Mátyás is gólt szerzett, így a 28. percben óriási meglepetésre már 3-0 állt az erdményjelzőn.

Kapcsolódó
Varázslatos első félórát produkálva verte a ZTE az olasz bajnok Milant
Zete-fieszta volt az esemény neve, és az is let belőle.

Különösen utóbbi, az FC Barcelonában nevelkedő középpályás találata ment élményszámba. Ahogy lefordult a középpályán Marco Brescianiniról, majd ballal – elméletileg a rosszabbik lábával – kilőtte a kapu jobb felső sarkát. Ha Raphinha Real Madrid ellen lőtt szombat esti góljára azt a jelzőt használtuk, hogy irgalmatlan nagy gól, akkor vajon mit mondjunk erre?

Például azt, ha nem Zalaegerszeg, hanem éppen Milan játékosként lő ekkora gólt mondjuk a Serie A-ban, úgy hetekig játsszák vissza a helyi sportcsatornák. Nézzük is meg újra, mert megérdemli:


Kíváncsiak mit szóltak az olasz szurkolók, és a szaksajtó a meccshez. Az AC Milan szurkolói közössége nem kímélte kedvenceiket.

„3-0, ez egy nagyszerű Milan, egy Konferencia Liga Milan” – ironizált még elég visszafogottan egyikük.

A sportface.it „iróniáról és haragról”, illetve arról ír abban a cikkében, amelyikben idéz az összegyűjtött szurkolói twittekből, hogy ideje lenne a Milannak felébrednie az átigazolási piacon.

A legnagyobb olasz napilap, a Gazetta dello Sport internetes kiadása szintén kritikusan fogalmazott tudósításában.

„Zalaegerszegi-Milan 3-2: a második felkészülési mérkőzés visszahozta Milánót a földre és még más problémárais  rávilágított” – írta a szerző utalva arra, hogy az elsőn ugyan 2-1-re legyőzték a ZTE-nél sokkal magasabban jegyzett Bundesliga-csapat, az 1. FC Köln gárdáját, ám szombat este „egy magyar tartományi stadionban egy csalódást keltő Milant” látott.

A lap megállapította, a Milan egyértelműen nem keltett jó benyomást, mert láthatóan a középpályán nem jelent megoldást Marco Brescianini. Ugyanakkor kiemelte Demjént, a ZTE kapusát, aki kétszer is pazar védéssel gátolta meg az AC Milant a gólszerzésben.

Felkészülési mérkőzés

ZTE – AC Milan (olasz) 3-2 (3-1)

gól: Meschack (2.), Mocsi (24.), Tajti (28.), illetve Giroud (30., 11-esből), Krunic (88.)

Olvasói sztorik