Nemzetközi foci

Erling Haaland méterekről berepülve „érkezett meg” a Manchester Citybe

Erling Haalandért 51,2 millió fontot fizetett a Manchester City a Borussia Dortmundnak azért, hogy a gólgyáros a jövőben a Premier League-ben keserítse a kapusokat. Nos, a 22 éves csatár ugyan sérülés miatt kihagyta a City amerikai turnéjának első meccsét, a mexikói Club America ellen, és még maga Pep Guardiola is azt nyilatkozta, hogy a norvég srácnak időre lesz szüksége a beilleszkedésre, ennek ellenére Haaland ahogy szokott, mindenkire rácáfolt.

A szombat esti, Amerikában, Wisconsinban, a Bayern München-Manchester City felkészülési mérkőzésen már pályára lépett, és egészen pontosan költözött 12 perc kellett neki az első manchesteri gólja megszerzéséhez.

A felkészülési mérkőzésen egy bal oldali szabadrúgás után Jack Grealishez került a labda, majd a szélső centerezésére méterekről berepülve talált a hálóba.  „Üdvözlet Manchesterben” – üvöltötte a kommentátor találóan a gólja után találóan, hiszen lényegében ezzel, ráadásul pont a Bayern ellen szerfzett találattal jelezte, valóban „megérkezett” a Cityhez. Haaland ugyan szerzett még egy gólt, amit les miatt érvénytelenítettet, úgyhogy végül ezzel a becsúszós találattal döntötte el a meccset. (Bayern-City 0-1).

Kapcsolódó
A Barca óriási góllal verte a Real Madridot
Mindkét spanyol topcsapat az Egyesült Államokban haknizik felkészülés címen.

Az Arsenal és a Chelsea is Amerikában készül a szezonra, ráadásul egymás ellen játszottak szombaton a Florida Cup-on. Előbbi, avagy Mikel Arteta együttese végül váratlanul simán, Gabriel Jesus, Ödegaard, Saka és Lokonga góljaival 4-0-val ütötte ki Thomas Tuchel csapatát a Camping World Stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik