Nemzetközi foci

A Puskás Akadémia lesgólig jutott Portugáliában, simán kikapott

Vitória Guimaraes
Vitória Guimaraes

A Puskás Akadémia labdarúgócsapata 3-0-ra kikapott a Vitória Guimaraes vendégeként a Konferencia Liga második selejtezős körének első meccsén.

Kapcsolódó
Szalai Ádám álomszép gólt sarkazott Baselben
Első szezonbeli tétmeccsén gólt lőtt a magyar válogatott csapatkapitánya.

A portugálok hamar szerették volna lerendezni a meccset és ennek megfelelően kapuja elé szögezték a magyar csapatot. Mindössze négy perc alatt a vezető találat is összejött, Ruben Lameiras lőtt a jobb alsóba egy lecsorgó labdát.

Ezután sem állt vissza a Vitória, de azért a felcsútiak is meg-megmutatták magukat, előbb Slagveer emelt ígéretes helyzetben kapu mellé, majd Kiss Tamás talált a kapuba, csak éppen lesen állt, mikor rástartolt a labdára. Végül nem a Puskás Akadémia játékosai lőttek gólt, hanem Tiago Silva, egy mutatós támadás végén távoli átlövésből.

Szünetben beállt Sahab Zahedi és két nagy helyzetet is kihagyott, a másodiknál ráadásul szemben állt a kapuval, már megverte a védőjét, de pontatlanul lőtt. Jött is a büntetés, a frissen beállt Anderson első labdaérintéséből gólt lőtt.

Ezzel ki is alakult a végeredmény, a Puskás Akadémia hajtott a szépítésért, de a mérkőzésen erősen kijött, mekkora különbség van a portugál élvonalbeli bajnokság és az NB I között. A visszavágón hatalmas bravúr lenne nyerni is a felcsútiaknak, de három gólt ledolgozni szinte csodának tűnik az első meccs alapján.

Olvasói sztorik