Nemzetközi foci

Nem heverte ki a súlyos csapást, kiesett a női Eb egyik favoritja

DAMIEN MEYER / AFP
DAMIEN MEYER / AFP
Nem heverte ki az angoloktól elszenvedett kiütéses, 8-0-s vereséget a norvég női labdarúgó-válogatott, amely a továbbjutásról döntő utolsó csoportmérkőzésen nagyon gyenge teljesítményt nyújtva 1-0-ra kikapott Ausztriától, és kiesett.

Martin Sjögren szövetségi kapitány három helyen változtatott a kezdőcsapaton, és győzelmet ígért – ez lett volna a minimum az Eb előtt titkos esélyesek között emlegetett csapata számára. Norvégia az eddigi 13 Európa-bajnokság közül csak egyet (a legelsőt) hagyott ki, a 12 szereplés közül kilencszer elődöntőbe jutott – két aranyat is nyert –, és csupán kétszer vérzett el a csoportkörben.

Kapcsolódó
Anglia földbe taposta és megalázta a norvég női válogatottat
Ezt a 8-0-s sokkot nehéz lesz kiheverni az Eb-n.

Most harmadszor, mert Ausztria ellen képtelen volt kapura lövést produkálni. A legutóbb elődöntős osztrákok viszont nagyszerűen futballoztak, több ziccert is kialakítottak, végül Nicole Billa fejesgólja elég volt a győzelemhez és a továbbjutáshoz.

A csoport másik mérkőzésen Anglia az északíreket is kiütötte, az 5-0-s győzelemből Alessia Russo két góllal vette ki a részét.

A házigazda helyzetét pedig nehezítette, hogy nem számíthatott Sarina Wiegman szövetségi kapitányra, aki pozitív koronavírustesztet produkált, így távollétében segítője, Arjan Veurink meccselt.

Női foci-Eb, A csoport, 3. forduló

Ausztria – Norvégia 1-0 (1-0)
Észak-Írország – Anglia 0-5 (0-2)

 

A csoport végeredménye:
1. Anglia 9 pont
2. Ausztria 6
3. Norvégia 3
4. Észak-Írország 0

Olvasói sztorik