Nemzetközi foci

A csúcsfoci továbbra sem kér az orosz csapatokból

Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta az orosz labdarúgóklubok és válogatottak kizárását minden versenysorozatból, így a most következő szezonban sem szerepelhetnek az ország csapatai a nemzetközi porondon.

Az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt zárta ki az egyesületeket, valamint az orosz válogatottakat, de a döntés ellen az orosz szövetség, illetve orosz klubok egy csoportja fellebbezett a CAS-nál. A szervezet pénteken közölte:

elutasította a beadványt, elsősorban biztonsági indokokkal támasztotta alá a döntését.

Kapcsolódó
A lengyelek saját csapatukat szidják, a grúzok fellógatnák a bírót, a Fradi az első forduló legfölényesebb győzelmét aratta
A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulója nem várt izgalmakat tartogatott, még olyan párharcokban is csak egy gól döntött, amelyekben feröeri, gibraltári vagy izlandi csapat jutott szóhoz. Összeszedtük az első kör legérdekesebb történéseit.

Mindez azt jelenti, hogy az orosz bajnok Zenit Szentpétervár nem vehet részt a Bajnokok Ligájában, ahogyan a Szocsi sem szállhat be a sorozat selejtezőjének harmadik körében, és értelemszerűen az Európa Ligában és a Konferencia Ligában sem lesznek orosz klubok. Az orosz válogatottat a 2022-es világbajnoki selejtezőben a második helyen végzett a csoportjában, így pótselejtezhetett volna, de kizárták onnan – Lengyelország így játék nélkül jutott tovább abból a párharcból, majd Svédországot legyőzve kvalifikált a tornára.

A CAS-nál számos hasonló ügy van még terítéken, különböző sportágak orosz sportolóival és csapataival összefüggésben.

Olvasói sztorik