Nemzetközi foci

Ilyen ordas csalást még nem látott a futballvilág

Amióta a fogadási csalások felbukkantak, időről időre akadnak érdekes mérkőzések, váratlan eredmények, megmosolyogtató esetek. De az, amit Nigériában csináltak, minden képzeletet felülmúl.

A Délnyugat-Nigériában található Ogun szövetségi állam kupadöntőjébe a Remo Stars és az Ijebu United csapatai kerültek be. A mérkőzés rendes játékideje gól nélküli döntetlennel ért véget, hogy milyen körülmények között, arról nem szól a fáma.

Kapcsolódó
Nem csupán a magyarokat büntette rasszizmus miatt az UEFA
A szerbek is kaptak egy zárt kapus mérkőzést, és pénzbüntetést.

De aztán ami a tizenegyeseknél következett, arra nincsenek szavak. Pedig a neten csak két lövést emeltek ki, de ez pont elég ahhoz, hogy az avatatlan szem is megállapítsa, ez valami ordas nagy csalás lehetett.

Az egyik lövésnél a kapus meg se próbált hárítani. A másiknál meg esélye sem lehetett rá, a rúgó játékos ugyanis nem az alapvonal, hanem az oldalvonal felé lőtte a labdát.

Hogy még rosszabb legyen a helyzet, a szóban forgó játékos utána a fejét fogja, mintha azt sugallaná, ő bizony gólra tört, de pechje volt.

Ha nem látjuk, nem hisszük el.

Egy helyi sportújságíró, Ibukun Aluko később azt írta, a Remo Stars játékosai szándékosan hagyták ki az első három büntetőt a mérkőzésen hozott igazságtalan bírói döntések miatt…

A párbajt végül az Ijebu United 3-0-ra megnyerte.

Olvasói sztorik