Nemzetközi foci

55 milliós védő a Manchester United újabb igazolása

MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP

Hivatalos bejelentés ugyan még nem volt, de több brit lap és a transzferguru Fabrizio Romano is megírta, hogy az Ajax és a Manchester United mindenben megegyezett egymással Lisandro Martínez átigazolásában.

A hétszeres argentin válogatott belső védő 55 millió euróért cserébe vált klubot. 175 centiméteres termetével pedig posztján a legalacsonyabb játékos lesz az angol bajnokságban.

Martínez Amszterdamban együtt dolgozott a manchesteriek új menedzserével, Erik ten Haggal. A játékos egyébként korábban jelezte, hogy az Ajaxtól csak a Premier League kedvéért távozik. A Uniteddel 2027-ig szóló megállapodást köt.

Kapcsolódó
Ami Lewandowskival történik, káros a Bayern Münchennek
Színház az egész Lothar Matthäus szerint. A lengyel csatár már újra a csapattal edz, de a hírek arról szólnak, nem nagyon erőlteti meg magát.

Lisandro Martínez 2019-ben érkezett Európába, az Ajax 7 millió eurót fizetett érte. Rögtön alapember lett a holland csapatban, amelynek színeiben 118 mérkőzésen játszott, hat-hat gólja és gólpassza is volt az évek során. 19 Bajnokok Ligája-mérkőzés van a lábában. A többi közt két bajnoki címet nyert az amszterdamiakkal.

Az argentin válogatottban 2019-ben debütált, egy meccsen pályára lépett a 2021-es Copa Américán is, amit megnyert Argentína.

Az jól látszik, hogy a nyáron elsősorban a manchesteri védelmet rakják rendbe. Eddig ugyanis a baloldali bekk, Tyrell Malacia érkezett, őt a Feyenoordtól igazolta le a klub.

Olvasói sztorik