Nemzetközi foci

A PSG-nél abban bíznak, Messi a második évében robbantani fog

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A PSG-nél azt szeretnék, ha Lionel Messi 2023-ig szóló szerződését további egy évre meghosszabbítaná.

A spanyol Marca azt írja, Messi egyelőre kivárna, és csak a novemberben kezdődő katari világbajnokság után hozná meg a döntését a folytatásról. A párizsi klubnál abban bíznak, az első év után, amely részben a beilleszkedésről szól a Barcelonától érkező argentin zseni számára, Messi a másodikban robbantani fog.

Az első évében nem ment minden simán, sérülések, valamint a koronavírus miatt is ki kellett hagynia mérkőzéseket, így a leghosszabb sorozata egy tízmeccses széria volt január 23. és március 13. között. Minden sorozatot számolva Messi összesen 34 meccsen játszott a PSG-ben tavaly, és 11 gólja, valamint 15 gólpassza volt.

Az sem mellékes, hogy Messi személye még erősebbé tette a PSG-brandet, az érkezése tíz szponzort vonzott a klubhoz, és a Marca azt írja, rekordot jelentő 700 millió eurós bevétele volt a párizsi egyesületnek. A klubhoz közeli források szerint az előző idényben a mezeladások hatvan százalékát tették ki a Messi nevével ellátott dresszek, ezzel a hétszeres aranylabdás ebben a különversenyben megelőzte a helyi közönségkedvencet, Kylian Mbappét is.

Kapcsolódó
Ereje teljében lévő abszolutistaként érkezett, de a párizsi bagettbe beletört a bicskája – merre tovább, Pochettino?
Mauricio Pochettino és a PSG frigye eleve hamvában holtan született. Az argentin edző nem tudta megugrani a lécet minden idők egyik legerősebb keretével. Pedig az már korábban kiderült, ha a maga útját játhatja, akkor lehengerlő szakember.

Az első franciaországi idényében Messi csak egy trófeával, a bajnoki arannyal gyarapította a kollekcióját, július 5. óta pedig gőzerővel készül a következő idényre. A PSG az új szezon első tétmeccsét július 31-én vívja, amikor a francia Szuperkupa-döntőben a Nantes-tal csap össze.

Olvasói sztorik