Nemzetközi foci

Buffon a Juve kiszemeltjéről: Olyan lenne a Serie A-nak, mint Maradona

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Június végén jár le Ángel Di María szerződése a PSG-nél, és korábbi párizsi csapattársa, Gianluigi Buffon abban bízik, hogy az argentin szélső a Juventust választja.

„Di María olyan lenne a Serie A-nak, mint Maradona. Az olasz bajnokság technikailag manapság nincs a legmagasabb szinten, Ángel viszont egy nagyon pengés játékos, aki mindig feltalálja magát a kapu előtt, és könnyedén kicselezi az ellenfeleket. A gólpasszokban is nagyon erős, fel-le nyargal a pályán, és több poszton is jó teljesítményre képes. Egy szó, mint száz: komplett játékos” – dicsérte Buffon a 122-szeres argentin válogatottat.

Di María februárban múlt 34 éves, de Buffon szerint a játékos életkora nem lehet az akadálya a szerződtetésének.

44 vagyok, és még mindig játszom. A kor nem számít, a szenvedély és a motiváció sokkal fontosabb. Ha Di María a Juventust választja, az egyben azt is jelenti, hogy készen áll a kihívásra. Egy kivételes profiról beszélünk, egy szimpatikus srácról, aki sosem adja fel, és mindig hajt az edzéseken, valamint meccseken

A PSG-nél Neymarral, Kylian Mbappéval és Marco Verrattival is játszott, és ugyanolyan szintet képviselt, mint ők. Bárki is igazolja őt le, jó üzletet csinál” – magyarázta Buffon, aki az előző idényt az olasz másodosztályú Parmában töltötte, amely a 12. helyen zárt.

Di María bajnoki címmel búcsúzott a PSG-től, amelyben az előző szezonban minden sorozatot számolva 31 találkozón 5 gólt és 9 gólpasszt tett a közösbe.

Az argentin szélső 2007-ben került Európába, és azóta szerepelt a portugál Benficában, a spanyol Real Madridban, az angol Manchester Unitedben, valamint a PSG-ben.

A kiemelt képen Di María (jobbról a második) Lautaro Martínezzel és Lionel Messivel látható az argentin válogatottban.

Olvasói sztorik