Nemzetközi foci

Buffontól ritkán látni ilyen kapitális bakit

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Gianluigi Buffon tavaly nyáron igazolt vissza a Parmához, ahhoz a csapathoz, amelyben 1995 novemberében, 17 évesen első élvonalbeli meccsét vívta.

A Parma jelenleg az olasz másodosztályban szerepel, és az eddigi 36 bajnokiból huszonhatszor Buffon védett, így hétfőn, a Perugia otthonában is ő jutott szóhoz.

A mérkőzés nem indult jól a Parma szempontjából, a Perugia az 5. percben Salvatore Burrai tizenegyesével szerzett vezetést, majd két perccel később Buffon is besegített az ellenfélnek, mert egy hazaadásnál nem találta el jól a labdát, így megajándékozta Marco Olivierit egy kihagyhatatlan ziccerrel.

A Parma ugyan egy gólt ledolgozott a hátrányából, de végül pont nélkül maradt Perugiában. A 44 éves Buffon idénybeli 26 bajnokijából nyolcat hozott le kapott gól nélkül, és az ellenfelek összesen huszonhétszer vették be a kapuját. A szerződése egyébként 2024 júniusáig tart, úgyhogy nem úgy néz ki, mintha Buffon már a futball utáni életre készülne.

Két körrel a vége előtt a Parma a 13., a Perugia viszont 9., és mivel a 8. helyezett még bekerül a feljutásért vívott rájátszásba, így a piros-fehérek még reménykedhetnek, hogy a hátralévő fordulókban sikerül befurakodniuk a Frosinone elé.

Jelenleg a Lecce és a Cremonese jutna fel csont nélkül, a Monza, a Benevento, a Brescia, a Pisa (itt légióskodik Nagy Ádám), az Ascoli és a Frosinone pedig a rájátszásban döntené el, ki lesz a harmadik brigád, amelyik jövőre az Inter, a Milan, a Juve és a többi nagy ellen játszhat.

Olvasói sztorik