Nemzetközi foci

Őrjöngenek a Lazio-ultrák, amiért a csapat hibázó védője mosolygott az ellenfél győztes gólja után

Twitter
Twitter

Sandro Tonali a 90+2. percben szerezte meg azt a gólt, amivel a Milan életben tartotta a bajnoki címről szőtt álmait a Serie A-ban.

A meccset eldöntő gól előtt Adam Marusic hibázott nagyot, addig totojázott, míg Ante Rebic elvette tőle a labdát, majd a beadásnál egy másik Lazio-védő, Francesco Acerbi sem állt a helyzet magaslatán, mert elfejelte a labdát kapusa, Thoma Strakosha elől, a vége pedig az lett, hogy Zlatan Ibrahimovic passza után Tonali hőssé vált.

Amíg a Milan-drukkerek a meccs után Tonali gólját nézték vissza újra és újra, addig a Lazio-ultráknál kiverte a biztosítékot, hogy a kaotikus második Milan-gól után az látszott, hogy a labdát a középkezdéshez visszajuttató Acerbi mosolyog. Ami a szurkolók szemében megbocsáthatatlan bűnnek tetszett azok után, hogy szerepe volt a Milan győztes góljában.

A lefújás után a legalább annyira hibás Marusic nekiesett Acerbinek, aki a közösségi médiában is kapott rendesen.

Többen is azt írták, hogy ezek után semmi keresnivalója a szurkolókkal már hetekkel összezördült Acerbinek a Lazióban, aki még az éjjel reagált az eseményekre a Twitteren.

„Na most elég. Mindent megtettem ezekért a színekért, és büszke vagyok, hogy trófeákat nyertem a csapattal. Volt némi súrlódás, de megismétlem, amit korábban mondtam, hibáztam, és ezért bocsánatot kérek. Kínomban nevettem, hogy ilyen körülmények között buktuk el a pontszerzést, szó sincs arról, hogy a vereség miatt mosolyogtam volna. Nem szeretném, ha egyetlen szurkoló is azt gondolná, hogy a vereségnek szólt a mosoly” – írta Acerbi.

A 2-1-es sikerrel a Milan átvette a vezetést, előnye most két pont, de a tabella szerdán este fog kiegyenesedni, akkor játssza le az Inter az elmaradt meccsét a Bolognával.

Olvasói sztorik