Nemzetközi foci

Eldőlt, a Bayerné lesz a Liverpool támadója

ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Több átigazolásokban jártas újságíró, valamint a BBC is kész tényként számolt be róla péntek délután, hogy

Sadio Mané hat év után elhagyja a Liverpoolt és a Bayern München játékosa lesz.

A szenegáli labdarúgónak még egy év volt vissza a szerződéséből, és volt is némi huzavona a két klub között. A hírek szerint végül a németek 32 millió eurót fizetnek Manéért, ami további hatmillióval nőhet bizonyos meccsszám után, illetve hárommilliós bónuszt tesznek ki az egyéni és a csapatsikerek együttesen. Azaz 41 millió euró is lehet a játékos végső ára.

Kapcsolódó
Katari vendégvárás: a sivatagban, sátorban aludhatnak a focidrukkerek
Várhatóan nem lesz elég hotelszoba, de a szervezők nem esnek kétségbe.

A 30 éves Sadio Mané a mostani liverpooli sikercsapat egyik első érkezője, 2016-ban érkezett a Southamptontól, 269 mérkőzésen 120 gólja és 48 gólpassza volt. A Poollal a többi közt bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert.

A legutóbb a Real Madrid ellen elveszített BL-döntőt követően már elterjedt a sajtóban, hogy elbúcsúzott a csapattársaktól. A Liverpool már igazolt is egy támadót, Darwin Núnezért 75 millió eurót biztosan kifizetnek, de akár 100 milliót is utalhat összesen az angol klub érte a Benficának.

Ha már említettük Mané lejáró szerződését meg kell jegyezni, hogy jövő nyáron Mohamed Szalah és Roberto Firmino jelenlegi megállapodása is kipörög. A szenegáli távozásával alighanem elindul a támadótrió újjáépítése.

Kapcsolódó
A Liverpool válasza Haalandra: Núnez, a 100 milliós uruguayi csatár
Hasonló csatárral Jürgen Klopp még sosem dolgozott együtt. Portré a Liverpool új szerzeményéről.
Olvasói sztorik