Nemzetközi foci

75 millió eurós csatárt igazolt a Liverpool

CARLOS COSTA / AFP
CARLOS COSTA / AFP

A portugál élvonalban szereplő Benfica a hivatalos oldalán jelentette be, hogy

mindenben megegyezett a Liverpoollal Darwin Nunez átigazolásáról. A csatár 75 millió euróért vált klubot, de végleges ár elérheti a 100 millió eurót is, ha minden további kitétel teljesül.

A 22 éves uruguayi játékos nevelőklubjától, a Penaroltól igazolt 2019-ben a spanyol Almeríához, ahol 32 meccsen 16 gólja volt. Ekkor jelentkezett be érte a Benfica és klubrekordot jelentő 24 millió eurót fizetett ki a másodosztályú spanyol klubnak.

Kapcsolódó
Hétfőn búcsúzik a Real Madrid történetének legeredményebb játékosa
15 év alatt 545 tétmeccs jutott neki a klubnál.

Az első szezonjában 13 gólja és 12 gólpassza volt, az elmúlt idénye pedig káprázatosan sikerült: 41 találkozón 34-szer volt eredménye. Ő lett a portugál élvonal gólkirálya, de a Bajnokok Ligájában is betalált hatszor.

Ha valóban eléri majd a 100 millió eurót (85 millió font körüli összeget) a vételára, akkor ő lesz a Pool történetének legdrágább játékosa. Eddig Virgil van Dijkért fizette a legtöbbet az angol klub, 75 millió fontot.

Érdekesség, hogy hat évvel ezelőtt a Liverpool menedzserének, Jürgen Kloppnak volt egy olyan kijelentése, hogy ő nem igazolna le senkit 100 millió euróért, mert számára fontosabb a csapategység, de aztán már két évvel később, Vin Dijk és Alisson leigazolásakor szembesítették a korábbi nyilatkozatával, akkor pedig már azt felelte, nem gondolta volna, hogy ennyit változik a világ.

A Liverpool a 2021/22-es szezonban megnyerte az FA Kupát és a Ligakupát, a bajnoki címről csak egy ponttal maradt le, míg a Bajnokok Ligájában is döntőig jutott, de ott végül a Real Madrid nyert. Egy ilyen csapaton sikerült tovább erősíteni.

Olvasói sztorik