Nemzetközi foci

Túlvállalta magát a 90. perces tizenegyesnél a Barca sztárja

JOHN THYS / afp
JOHN THYS / afp

A második félidő elején még kétgólos hátrányban volt a holland labdarúgó-válogatott a lengyelek elleni Nemzetek Ligája-meccsen, aztán az 51. és az 54. percben is szerzett egy-egy gólt, és ezzel villámgyorsan kiegyenlített.

Sőt a 90. percben tizenegyeshez jutott a holland csapat (Matty Cash kezére pattant a labda, és a török bíró videózás után fújta be), Memphis Depay azonban a bal kapufát találta el. Az ismétlésből látszik, hogy Depay külső rüszttel rúgta el a labdát, ami utólag nem bizonyult igazán jó döntésnek, ha újrarúghatná, valószínűleg valami biztonsági megoldást választana.

A Barcelonában játszó Depaynak esedménydús meccse volt, hat párharcot nyert, öt helyzetet alakított ki, volt egy gólpassza, és három lövése találta el a kaput.

Depay a Twitter-oldalán azt írta a meccs után, nem tudták olyan eredménnyel megajándékozni a szurkolókat, amilyennel szerették volna, de harcoltak végig.

„Elszalasztottam a lehetőséget, hogy lezárjam a meccset a végén a tizenegyessel, de ilyen dolgok előfordulnak a futballban. Sosem adjuk fel! Találkozunk kedden” – írta Depay.

A három meccs után hét pontjával álló holland csapat kedden Wales ellen folytatja a Nemzetek Ligája A osztályának negyedik csoportjában. A walesi meccset egy hosszabbításban szerzett góllal nyerték meg a hollandok 2-1-re.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik