Nemzetközi foci

Feljutott a csapata, Ronaldo bringával nyomta le az El Caminót

Alvaro Ballesteros / Europa Press via Getty Images
Alvaro Ballesteros / Europa Press via Getty Images

„Megígértem, hogy ha visszajutunk az élvonalba, akkor végigmegyek bringával a Szent Jakab-zarándokúton. Azért biciklivel, mert nem tudok futni. A feleségemmel vasárnap indulunk Valladolidból, a stadiontól. Csodálatos lesz, felejthetetlen élmény, annak ellenére, hogy tudom, szenvedni fogok” – magyarázta néhány napja Ronaldo, a brazilok kétszeres világbajnoka, hogy milyen kihívás révén feszegeti a határait.

A 45 éves Ronaldo 2018-ban szerezte meg a spanyol Valladolid részvényeinek 51 százalékát, és mivel a tavalyi kiesés után a csapat idén a másodosztályban másodikként zárva egyből visszajutott, úgy döntött, nyeregbe pattan, hogy teljesítse az ígéretét.

Ronaldo talán még magát is meglepte azzal, hogy mennyire jól ment neki a bringázás, ugyanis négy nap alatt teljesítette a nagyjából 450 kilométeres távot, és büszkén feszített Santiago de Compostelában a katedrális előtt a táblával, amely igazolta, hogy teljesítette az El Caminót.

Az úton Ronaldót a felesége mellett egy kisebb csapat is elkísérte: volt velük egy túravezető, egy fizioterapeuta, egy szerelő, egy segítő, valamint egy tévéstáb, amely felvételeket készített a nagy kalandról.

Olvasói sztorik