Nemzetközi foci

Manét rekordigazolással pótolná a Liverpool

Valter Gouveia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Valter Gouveia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A The Athletic és az O Jogo értesülései szerint a Liverpool megegyezett Darwin Núnezzel, a Benfica támadójával, aki így az angol klub történetének legdrágább játékosa lehet. A portugálok 100 millió eurót szeretnének a 22 éves, 11-szeres uruguayi válogatott csatárért – a csúcsot eddig Virgil van Dijk tartotta 80 millióval.

A hírek szerint Jürgen Klopp nagyon kedveli Núnezt, főleg, amióta látta, mire képes, hiszen a BL-negyeddöntő mindkét mérkőzésén betalált. A német menedzser szerint vele pótolhatná a minden bizonnyal a Bayern Münchenhez szerződő Sadio Manét (akiért a bajorok eddig két ajánlatot tettek, de a Liverpool mindkettőt elutasította).

Kapcsolódó
Régi csapatát választotta az Arsenaltól távozó csatár
Kellemetlen ellenfelet kapnak a francia bajnokság védői.

A Benfica 2020-ban 24 millió euróért vásárolta meg Núnezt az Almeriától, a támadó a most befejeződött szezonban 41 meccsen 34 gólt szerzett a klub színeiben.

A Liverpool közben közölte, hogy nem hosszabbítja meg Divock Origi nyáron lejáró szerződését. A belga válogatott támadó 2015 óta 176 tétmérkőzésen 41 gólig jutott az angoloknál.

Szerződése lejártával végleg távozik a kapus Loris Karius, a 2018-as labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő negatív hőse is. A 28 éves játékos 2016-ban, a Mainztól igazolt az angol sztárcsapathoz, amelyben az első két idényében kezdő volt, 49 mérkőzésen jutott szerephez. A négy évvel ezelőtti BL-fináléban azonban két óriási hibát is elkövetett, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata 3-1-re kikapott a Real Madridtól. A 2018. május 26-i, kijevi találkozó volt Karius utolsó tétmeccse a Liverpool színeiben, utána elvesztette helyét az együttesben, és kölcsönben a Besiktasban, majd az Union Berlinben szerepelt.

Olvasói sztorik