„Szerencse, hogy senki sem halt meg” – az UEFA-elnök lemondását követeli egy brit lap

Éles támadást intézett az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke és biztonsági vezetője ellen Martin Samuel, a Daily Mail újságírója, aki szerint Aleksander Ceferinnek és barátjának, Zeljko Pavlicának azonnal le kellene mondania.
Kapcsolódó cikkek

A szakíró a brit lapban azt állított, Zeljko Pavlica teljesen alkalmatlan a feladatára, mert 14 hónapos munkája során eddig három döntő is hozzá tartozott, és csak őrült nagy szerencse, hogy senki sem halt meg.

Kapcsolódó
„A múltban rendbontások és erőszakos cselekmények elkövetői voltak a magyar drukkerek"
Kiemelt rendőri kíséretet kapnak a magyar szurkolók Olaszországban.

„Pavlica alkalmatlan a feladatára. Inkompetens, aki történetesen közeli barátja és honfitársa Aleksander Ceferinnek, az UEFA elnökének” – írta a Daily Mail, megemlítve, hogy Ceferin regnálása óta meglepő módon előretörtek a szlovének.

No nem a futballtudásban: a 2016–2017-es szezon, Ceferin első teljes éve óta 12 nemzetből neveztek játékvezetőket az UEFA legfontosabb klubsorozatainak döntőibe. De a Premier League-ből, se Belgiumból vagy Portugáliából nem akadt bíró, Németországból és Spanyolországból is csupán egy-egy, míg Szlovéniából három.

2017-ben Damir Skomina fújta a Manchester United-Ajax, idén Slavko Vincic a Frankfurt-Rangers EL-finálét, míg a 2019-es Liverpool-Tottenham Bajnokok Ligája-döntőn ugyancsak Skomina tevékenykedett.

Le kellene mondania Pavlicának és Ceferinnek is. Szerencse, hogy senki sem halt meg

– olvasható.