Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci

Edzőlegendát neveztek ki a magyar válogatott játékos csapatánál

Jorge Jesust nevezték ki vezetőedzőnek a magyar válogatott Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahce labdarúgócsapatánál. Az isztambuli klub bejelentése szerint a portugál szakember egy évre írt alá hárommillió euróért.

Több ezer üzenetet kaptam a rajongóktól. A Fenerbahce maga a szenvedély. Ugyanazt a szenvedést és szeretetet fogom mutatni, mint a Fenerbahce szurkolói a klubjuk iránt

– mondta a 67 éves tréner, aki azt is hozzátette, hogy ez az odaadás a szurkolók részéről volt az, ami végül döntött az ajánlatai között.

Kapcsolódó

A legutóbb a Benficát irányító Jorge Jesus harmadszor vállal munkát Portugálián kívül, korábban a szaúdi al-Hilalnál és a brazil Flamengónál is dolgozott. A szakember elég sikeres karriert tudhat eddig magáénak, a három portugál bajnoki cím mellett van első helye Brazíliából és a Libertadores Kupából, nyert Intertotó Kupát és van klubvilágbajnoki ezüstérme is többek közt.

Az elmúlt szezonban a Fenerbahce nyolcpontos hátránnyal második lett a török bajnokságban a Trabzonspor mögött, így a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet.