Nemzetközi foci

Toni Kroos úgy beolvasott honfitársának, hogy az köpni, nyelni nem tudott

Szombat este a Real-rutin felülmúlta a liverpooli lendületet. Talán így lehetne összegezni azt, hogy hiába támadtak többet és próbálkoztak jelentősen több kapura lövéssel az angolok (24 vs 4), Thibaut Courtois kapus kilenc hálóba tartó labdát is hárított, és eközben a madridiak összesen két kaput eltaláló kísérletéből az egyiket, a meccs egyetlen igazi kihagyhatatlan ziccerét Vinícius Junior a második félidő 14. percében a kapuba passzolta, és ezzel eldöntötte a 2021-22-es Bajnokok Ligája-sorozat döntőjét (Liverpool-Real Madrid 0-1).

Kapcsolódó
Képtelen BL-döntőt bukni, ismét Európa legjobbja a Real Madrid
Hiába támadott többet a Liverpool, nem bírt a spanyol védelemmel.

A spanyolok 14. alkalommal lettek Európa legjobbjai, és amióta BL-nek hívják a legrangosabb kupasorozatot, nem buktak még finálét. A pályán lévő csapatból Karim Benzema, Casemiro, Dani Carvajal és Luka Modric (A kispadról Marcelo is) a Reallal immár ötszörös BL-győztesnek vallhatja magát (2014, 2016, 2017, 2018, 2022), de Toni Kroos is ötszörös, hiszen a német középpályás az utolsó négy madridi győzelem mellett 2013-ban a Bayern Münchennel nyert.

A szintén német ZDF munkatársa a döntő után természetesen honfitársa véleményére lett volna leginkább kíváncsi, ezért Kroost faggatta a meccsről, ám a rövid interjú váratlan fordulatot vett – szúrta ki az m4sport.hu.

Az első bemelegítő udvarias kérdés után Nils Kaben riporter a Realra nézve negatív meccsképre – például 24/9-es liverpoolival szemben 4/2-es madridi kapuralövés/kaput eltaláló lövés mutató – terelte a szót, amikor kijelentette, ez alapján nem volt annyira nyilvánvaló, hogy pozitív lesz a meccs vége…

– Mi nem volt nyilvánvaló? A BL megnyerését sosem veheted természetesnek. Nagyot küzdöttünk, tisztában voltunk vele, hogy a Liverpool remek csapat. Mit értesz az alatt, hogy nem nyilvánvaló? Nyertünk és kész!

– Meglepetés volt számodra, hogy a Real többször is bajban volt?

– Őszintén, kilencven perced volt átgondolni, milyen kérdést teszel majd fel nekem, erre jössz két ilyen baromsággal.

– Szerintem nem az, mert…

– Egyértelmű, hogy egy Liverpool ellen olykor bajban leszel. Miféle kérdés ez? Nem egy csoportkörös meccset játszottunk, ez a BL döntője volt. Fejezd be, inkább elmegyek.

Azzal Kroos odébbállt, majd pár másodperc múlva még visszatért a meglepett és hebegő riporterhez, mondván:

Ez rettenetesen rossz. Feltettél nekem két negatív kérdést, már ebből tudtam, hogy Németországból jöttél.

BL-döntő eredmény, és a góllövőlista élcsoportja

15 gólos: Benzema (Real Madrid)
13 gólos: Lewandowski (Bayern München)
11 gólos: Haller (Ajax Amsterdam)
8 gólos: Salah (Liverpool)
7 gólos: Mahrez (Manchester City), Nkunku (RB Leipzig)
6 gólos: Arnaut Danjuma (Villarreal), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mbappé (Paris SG), Nunez (Benfica), Sané (Bayern München)
5 gólos: Mané (Liverpool), Messi (Paris SG), Roberto Firmino (Liverpool), Rodrygo (Real Madrid)

 

Bajnokok Ligája, döntő
Liverpool (angol) – Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
Párizs, Stade de France
Játékvezető: Clément Turpin (francia)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, J. Henderson (Keita, 77.), Thiago Alcantara (Firmino, 77.) – Szalah, Mané, Luis Díaz (Jota, 65.)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Ceballos, 90.) – F. Valverde (Camavinga, 86.) , Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 90+3.)
gól: Vinícius Júnior (59.)

Olvasói sztorik