Nemzetközi foci

Klopp: Ha ezen a bolygón senki sem érti meg, hogy miért rendezünk felvonulást, akkor is megrendezzük

Szombat este a Bajnokok Ligája 2021/22-es fináléjában a Real-rutin felülmúlta a liverpooli lendületet (Liverpool-Real Madrid 0-1).

Kapcsolódó
Képtelen BL-döntőt bukni, ismét Európa legjobbja a Real Madrid
Hiába támadott többet a Liverpool, nem bírt a spanyol védelemmel.

Azért hivatkozunk a ritunra, mert Carlo Ancelotti Real-edző olyan kedző tizenegyet küldhetett pályára, amelyben Karim Benzema, Casemiro, Dani Carvajal és Luka Modric  (kispadról Marcelo és Gareth Bale is) a Reallal már négyszeres BL-győztesnek vallhatta magát (2014, 2016, 2017, 2018), ahogy Toni Kroos is, hiszen a német középpályás a Zinedine Zidane irányításával elért madridi triplázás mellett 2013-ban a Bayern Münchennel is nyert. Ehhez nyerték az ötödiket serleget szombat este.

Carlo Ancelotti, sem sokkal marad le mögöttük, immár négy Bajnokok Ligája trófeát szerzett csapataival (AC Milan: 2003, 2007, Real Madrid: 2014, 2022), és természetesen ez is rekord. Nem csoda, hogy a vezetőedző hihetetlennek nevezte csapata párizsi győzelmét.

Hát akkor csúcstartó vagyok. Ez a csapatom érdeme, és mindig hálás leszek a fiúknak érte. Amikor tavaly idejöttem az Evertontól, nem volt valami vidám a hangulat. Én sem hittem igazán abban, amit most elértünk, a hihetetlennél nem találok jobb szót erre. Optimista vagyok, de sosem gondoltam volna, hogy idén összejön a bajnokság, a szuperkupa és még a BL-diadal is

– jelentette ki tömören a 62 éves szakember, aki abban is egyedülálló a világon, hogy edzőként mind az öt nagy ligában (Anglia, Spanyolország, Németország, Olaszország, Franciaország) bajnoki címet szerzett.

A Stade de France-ben rendezett döntő hőse Thibaut Courtois volt, a belga kapus BL-döntőbeli rekordot jelentő kilenc védést mutatott be.

Ez volt életem legjobb meccse. A gyermekkori álmom vált valóra ezzel a trófeával, és azzal is, hogy a Real-történelem részese lehetek

– közölte a 30 éves kapus.

A negyedik BL-fináléjából a harmadikat elvesztő liverpooli mester, Jürgen Klopp szintén kiemelte Courtois érdemeit.

Sokkal többet lőttünk kapura, de a legfontosabb statisztika a Real mellett szól. Ők lőttek egy gólt, mi nem, ez a legegyszerűbb magyarázat. Courtois három bravúrt mutatott be, mi sok mindent jól csináltunk, de ez nem volt elég. El kell fogadnunk ezt, akármilyen nehéz

– jelentette ki Klopp, majd hozzátette, ha egy kapust választanak meg a mérkőzés legjobbjának, akkor a másik oldalon valami nagyon rosszul sikerült.

A német edző kifejtette, hogy az elszalasztott bajnoki cím és BL-diadal ellenére megtartják vasárnap délután az utcai parádét, amellyel az FA- és Ligakupa-sikert ünneplik meg.

Még ha ezen a bolygón senki sem érti meg, hogy miért rendezünk felvonulást, akkor is megrendezzük. Remélem, minden liverpooli eljön, aki ráér. Fantasztikus szezonon vagyunk túl, és a lehető legkisebb különbséggel vesztettük el ezt a két sorozatot: egy ponttal, illetve 1-0-ra. Már az öltözőben megmondtam a srácoknak, hogy nagyon büszke vagyok rájuk

– mondta az 54 éves Klopp.

A Bajnokok Ligája döntő, és a góllövőlista élcsoportja

Bajnokok Ligája, döntő
Liverpool (angol) – Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
Párizs, Stade de France
Játékvezető: Clément Turpin (francia)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, J. Henderson (Keita, 77.), Thiago Alcantara (Firmino, 77.) – Szalah, Mané, Luis Díaz (Jota, 65.)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Ceballos, 90.) – F. Valverde (Camavinga, 86.) , Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 90+3.)
gól: Vinícius Júnior (59.)

 

15 gólos: Benzema (Real Madrid)
13 gólos: Lewandowski (Bayern München)
11 gólos: Haller (Ajax Amsterdam)
8 gólos: Salah (Liverpool)
7 gólos: Mahrez (Manchester City), Nkunku (RB Leipzig)
6 gólos: Arnaut Danjuma (Villarreal), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mbappé (Paris SG), Nunez (Benfica), Sané (Bayern München)
5 gólos: Mané (Liverpool), Messi (Paris SG), Roberto Firmino (Liverpool), Rodrygo (Real Madrid)

Olvasói sztorik