Nemzetközi foci

Kirúgta edzőjét a Borussia Dortmund

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Azok után, hogy két hete Sebastian Kehl sportigazgató még úgy nyilatkozott, hogy Marco Roséval képzeli el a folytatást, a Borussia Dortmund pénteken bejelentette, megválik a szakembertől.

Kapcsolódó
Eddig másolja a tíz évvel ezelőtti kiesés forgatókönyvét a Hertha
A Spiegel szerint Felix Magath remekműve lenne, ha benntartaná az élvonalban a berlinieket.

A 45 éves edzőt tavaly nyáron ötmillió euróért szerződtette a klub a Borussia Mönchengladbachtól és 2024-ig állapodott meg vele.

„Ez a nap egyikünknek sem könnyű, hiszen megvan bennünk a kölcsönös tisztelet egymás iránt. Egy különböző okok miatt nem éppen kielégítő szezon után rájöttünk, hogy sok területen nem hoztuk ki a legtöbbet a lehetőségeinkből” – nyilatkozta Hans-Joachim Watzke ügyvezető igazgató.

A Dortmund a Bundesliga második helyén zárta a szezont, de a többi színtéren korán búcsúzott: a Német Kupában a 3. fordulóban, a Bajnokok Ligájában a csoportkörben, majd végül az Európa Ligában már az első, nyolcaddöntőért vívott Rangers elleni párharcban alulmaradt.

„Annak ellenére, hogy nehéz szezonunk volt, meg voltam győződve a magunk útjáról.

De a beszélgetés során az a benyomásom támadt, hogy a vezetők meggyőződése már nincs meg. Végül ezért közösen úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az együttműködésnek

– nyilatkozta Rose.

Olvasói sztorik