Nemzetközi foci

„Ha nyersz, arra örökké emlékszel, ha veszítesz, az nagyon fáj”

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Az Eintracht Frankfurt nyerte a labdarúgó Európa Liga 2021-22-es kiírását, miután a szerdai, sevillai fináléban 1-1-es döntetlent követően a tizenegyespárbajban 5-4-re legyőzte a Glasgow Rangerst. Sikerével a német csapat kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája következő szezonjába.

„Hihetetlen, hogy 13 európai kupameccsből egyet sem veszítettünk el. Nincsenek szavak arra, amit a srácok ebben a szezonban megtettek. Büszke vagyok rájuk és a munkámra. A mérkőzés olyan volt, amilyenre számítottunk.

Azt mondtam a játékosoknak, a legfontosabb, hogy a játékvezető ne stresszeljen minket. Nekik kell diktálniuk a ritmust, így aztán menjenek és tegyék úgy a dolgukat, ahogy eddig. Ennyi

– mondta Oliver Glasner, a Frankfurt edzője.

Kapcsolódó
Tizenegyesek döntöttek, a Frankfurt nyerte az Európa Ligát
Az Eintracht Frankfurt 42 év után nyert ismét az európai kupaporondon, miután szerdán tizenegyesekkel legyőzte a Glasgow Rangerst az Európa Liga sevillai döntőjében.

„Nehezen indult az idei év, de a játékosok továbbra is hittek magukban, abban, amit mondtunk nekik. Ez megmutatja, milyen karakterük és mentalitásuk van. Akadnak olyan játékosaink, akik nincsenek ilyen magas szinten, de soha nem voltak negatívak, nem voltak önzők, mindent megtettek a sikerért. Ezért nem lepődtem meg a végső győzelmünkön. A szurkolóink hangosabbak voltak a skótoknál, ők löktek minket előre.”

Hozzátette, a Bajnokok Ligáján még nem gondolkodott.

Sohasem beszélek a jövőről, mert nem tudjuk, mi fog történni a következő hónapokban.

A Rangers holland edzője, Giovanni van Bronckhorst viszont csalódott volt.

„Mindent megpróbáltunk a győzelemért, de a tizenegyespárbaj igazi szerencsejáték, és ezen az estén nem voltunk a megfelelő szinten. Nagy a csalódás, hiszen borzasztó közel voltunk a trófea elnyeréséhez.

Ha nyersz, arra örökké emlékszel. Ha veszítesz, az nagyon fáj

– mondta.

Európa Liga, döntő

Eintracht Frankfurt (német) – Rangers FC (skót) 1-1 (0-0) – tizenegyesekkel 5-4
Sevilla, Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion, 38 842 néző
v.: Vincic (szlovén)
Frankfurt: Trapp – Al. Touré, Tuta (Haszebe, 58.), N’Dicka (Lenz, 100.) – Knauff, Sow (Hrustic, 106.), Rode (Jakic, 90.), Kostic – Lindström (Hauge, 72.), Kamada – Borré.
Rangers: A. McGregor – Tavernier, Goldson, C. Bassey, Barisic (Roofe, 117.) – Jack (S. Davis, 74.), Lundstram – Kent, S. Wright (Sakala, 74.; Ramsey, 117.), G. Kamara (Arfield, 91.) – Aribo (Sands, 101.)
gól: Borré (70.), illetve Aribo (57.)

Olvasói sztorik