Nemzetközi foci

Öt szurkolót őrizetbe vettek már az Európa Liga döntője előtt

FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Öt frankfurti futballszurkolót őrizetbe vettek kedd este Sevillában, miután összecsaptak a skót Rangers drukkereivel egy nappal az Európa Liga döntője előtt.

Kapcsolódó
Egy félidő előnyt adott a Rangersnek, nem jutott EL-döntőbe a Leipzig
A Frankfurt lesz a skótok ellenfele a fináléban.

A spanyol rendőrség szerdai tájékoztatása szerint nagyjából 200 német támadta meg a sevillai katedrális közelében lévő skótokat. A támadás az első incidens volt a városban az El-döntőre érkezők között, de nem elképzelhetetlen, hogy lesz még dolguk a rendőröknek, ugyanis mintegy 150 ezer német és skót vendég utazik a városba, annak ellenére, hogy a mérkőzést ennél jóval kevesebb néző tekintheti meg a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

A rohamrendőrség egységeinek kellett gyorsan beavatkozniuk, hogy megállítsák az Eintracht Frankfurt drukkereit, akik bántalmazták a Glasgow Rangers szurkolóit

– idézi az MTI a rendőrség közleményét.

Az országos rendőrfőkapitány korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendfenntartó erők számára hatalmas kihívást jelent a meccs, amelyre 3100 rendőrt vezényeltek a városba az ország más pontjairól. Mellettük a helyi rendőrök és polgárőrök vigyáznak a rendre Dél-Spanyolország legnagyobb városában.

Olvasói sztorik