Nemzetközi foci

95 métert vágtázott szédületes szólógóljánál a Milan játékosa

Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Theo Hernández a Serie A egyik leggyorsabb játékosa, és a Milan francia balhátvédje az Atalanta elleni rangadón megmutatta, milyen, amikor megindul a labdával.

Az egész azzal kezdődött, hogy Rade Krunic a Milan 16-osánál szerelte Jérémie Bogát, majd Hernández összeszedte a labdát, és hatalmas vágtába kezdett. A DAZN nevű olasz csatorna szerint a 24 éves játékos 95 méteren vezette a labdát a gólja előtt.

A Milan-drukkerek közül sokaknak bevillant az aranylabdás George Weah hasonló találata, amikor az 1995-1996-os idényben a Verona ellen egy szöglet után a saját 16-osától száguldott végig a labdával.

„Úgy voltam vele, megpróbálom végigvinni. Hihetetlen gól volt, de a csapattársak munkája és a szurkolók támogatása nélkül nem jött volna össze. Örülök, hogy a fiam itt volt, és láthatta. Közel vagyunk, egy hétnyi távolságra a scudettótól, mindent ki kell adnunk magunkból” – nyilatkozta Hernández a mostani gólja után.

A Milan 2-0-ra győzött az Atalanta ellen, így őrzi kétpontos előnyét a Cagliarit verő Inter előtt. Az utolsó fordulóban a Milannak a Sassuolo otthonában egy döntetlen is elég ahhoz, hogy 2011 után ismét bajnok legyen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik