Nemzetközi foci

Lewandowski: Valószínűleg ez volt az utolsó meccsem a Bayernben

Ronny Hartmann / AFP
Ronny Hartmann / AFP

A bajnoki címet már korábban bebiztosító Bayern München 2-2-t játszott a Wolfsburggal a Bundesliga utolsó fordulójában.

A két gólból az egyiket Robert Lewandowski szerezte, aki a bajnokságban mind a 34 fordulóban pályára lépett, és 35 góllal zárt, ezzel toronymagasan nyerte a góllövők versenyét, megelőzve a leverkuseni Patrik Schicket (24), valamint a Dortmundból a Manchester Cityhez igazoló Erling Haalandot (22).

Kapcsolódó
Haalandot az különbözteti meg Ibrahimovictól, hogy kisebb az arca, és sokkal több gólt lő
Erling Haaland tematizálta a nemzetközi sportsajtót a héten azzal, hogy aláírt a Manchester Cityhez.

Lewandowski zsinórban ötödször, összesen pedig hetedszer (2014, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022) lett a Bundesliga gólkirálya. A wolfsburgi meccs után a lengyel csatár szomorkásan ünnepelt a Bayern-táborral, és a képek láttán egyől megindult a találgatás, hogy mi lesz vele.

A Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic elárulta, Lewandowski jelezte számára, bár a szerződése 2023 nyaráig szól, szeretne valami újat kipróbálni. Később maga a játékos is megemlítette, hogy valószínűleg ez volt az utolsó meccse a Bayernben, nem szeretné meghosszabbítani a szerződést, és bízik benne, hogy sikerül olyan megoldást találni, amely mindkét fél számára jó.

A 33 éves csatár 2014-ben érkezett a Dortmundtól, azóta 375 tétmeccsen 344 gólt szerzett a Bayernben, amellyel nyert nyolc bajnokságot, három német kupát, egy BL-t, egy klubvébét, egy európai és öt német Szuperkupát.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy ha Lewandowski elhagyja a münchenieket, akkor a Barcelonában köthet ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik