Nemzetközi foci

Klopp a Manchester City új igazolásáról: Ő egy szörnyeteg

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP

A Premier League védői egy emberként sóhajthattak fel, amikor kiderült, hogy a következő idénytől meg kell majd küzdeniük Erling Haalanddal, akit a Manchester City szerzett meg.

Kapcsolódó
A Manchester City fontos bejelentést tett Erling Haaland kapcsán
Egyetlen lépés van hátra az átigazoláshoz.

A 21 éves, 17-szeres norvég válogatott csatár igazi rémálom a védők szempontjából, gyors, erős, és bitang hatékony a kapu előtt.

Hogy Haaland bajnokcsapatba érkezik-e, az még nem dőlt el, de a Citynek jók az esélyei az aranyra, mert ha szerda este nyer a Wolverhampton otthonában, akkor az utolsó két fordulót hárompontos előnnyel várhatja.

A City a Liverpoollal vív nagy harcot a bajnoki címért, és Jürgen Kloppot arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a nyártól Haalanddal izmosodik a manchesteriek csatársora.

Ő egy szörnyeteg. Sajnos Haaland igazán jó igazolás a City számára

– mondta Klopp.

Haaland a Dortmundot hagyja ott az angol klub kedvéért, és a német csapatban majdnem egyes gólátlagot produkált, a Transfermarkt statisztikái szerint 88 tétmeccsen 85 alkalommal volt eredményes, és volt még 23 gólpassza is.

A BL-ben az egyesnél is jobb gólátlagot hozott össze Haaland, aki a Dortmund mezében 13 mérkőzésén 15 gólt szerzett, a salzburgi időszakát is beleszámítva pedig 19 találkozón 23 gól került a neve mellé a sorozatban.

Azok közül, aki legalább 15 gólt szereztek a BL-ben, Haalandé a legjobb gól per perc átlag, mert 64 percenként pötyögtetett egy gólt.

Lehet, épp ő hiányzott Pep Guardiolának, hogy a Cityvel is BL-t nyerjen?

Olvasói sztorik