Nemzetközi foci

Feljutott a csapat, hosszabbítottak a kirúgott edzővel is

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Miután a hétvégén kiharcolta a feljutást, a Schalke meghosszabbította a márciusban menesztett Dimitrios Grammozis szerződését.

Kapcsolódó
Schäfer remek egyéni alakítás végén talált be Sallaiék ellen
Ez volt a középpályás első gólja a Bundesligában.

A szakember 2021 márciusában vette át a Schalke irányítását és ugyan a kieséstől nem tudta megmenteni, lehetőséget kapott a Bundesliga II-ben az újraépítésre. A 25. fordulóban, a Rostock elleni hazai 4-3-as vereséget követően azonban a Schalke visszacsúszott a hatodik helyre, így Grammozis munkáját megköszönték, a helyére pedig a csapat korábbi játékosa, Mike Büskens került.

Vezetésével a gelsenkircheniek ugyan elbukták a Werder Bremen elleni rangadót (1-4), de hét mérkőzésen győztek, és a hétvégi, St. Pauli elleni 3-2-es sikerrel kiharcolták a feljutást.

Ezt követően a Schalke bejelentette, a volt edzővel kötött korábbi szerződés egy záradéka életbe lépett, így automatikus meghosszabbodott a megállapodás, azaz Grammozis egy évig még a klub kötelékében marad. Rouven Schröder sportigazgató azt mondta, ő is a feljutást kiharcoló csapat része volt és nagyon sok köszönetet érdemel.

Olvasói sztorik