Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Villarrealnál botrányosnak tartják, hogy nem kaptak meg egy tizenegyest

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Az első félidőben ledolgozta ugyan kétgólos hátrányát a Villarreal, de a BL-döntőbe a Liverpool jutott, amely a félidőben rendezte a sorait, és végül a visszavágón is nyerni tudott.

Kapcsolódó
Sokkolták a Liverpoolt, a második félidőben így is összehozta a BL-döntőt
Űrfocival egyenlítette ki a párharcot a Villarreal, de a térfélcsere után összeomlott.

A meccs után Fernando Roig Negueroles, a Villarreal általános igazgatója a bíráskodás miatt füstölgött, érzése szerint a holland játékvezető, Danny Makkelie nem nőtt fel a BL-elődöntő szintjéhez.

Roig elsősorban azt nehezményezte, hogy szerinte az első félidőben elmaradt egy büntető, amikor Alisson, a Liverpool kapusa a 16-oson belül ütközött Giovani Lo Celsóval.

A felvételen az látszik, hogy Alisson kifeküdt Lo Celso elé, és bele is ért a labdába, és az is egyértelmű, hogy a Villarreal argentin játékosának nem állt szándékában átugrania a kapust, vagyis köztük is volt kontakt. A VAR-szobában ülők ki sem hívták a játékvezetőt, hogy nézze vissza az esetet, Roig viszont nem meglepő módon azt mondta, botrányos döntés volt, hogy ezért nem kaptak tizenegyest.

A spanyol klubvezető szerint a Liverpool megérdemelte a továbbjutást, de nem tetszett neki, hogy több esetben is az angolok javára döntött a bíró kétes helyzetekben, és úgy látta, az első félidőben több esetben sem fújt le a holland bíró az angolok 16-osa környékén történt szabálytalanságokat, pedig ígéretes helyzetből végezhettek volna el pontrúgást a hazaiak.

Roig hozzátette, büszke arra, hogy a csapat története során másodszor eljutott az elődöntőig a legrangosabb kupasorozatban.

Olvasói sztorik