Nemzetközi foci

Angliában edződött menedzser lehet a vb-résztvevő válogatott új kapitánya

IAN KINGTON / AFP
IAN KINGTON / AFP
Marokkói lapértesülés szerint a helyi szövetség menesztette Vahid Halilhodzic szövetségi kapitányt, és utódja a Chelsea korábbi edzője, Andre Villas-Boas lehet. A szövetség cáfolta a híreket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ugyan Marokkó kvalifikálta magát a novemberi világbajnokságra, a közvélemény nagyon nehezen viseli el, hogy a bosnyák Halilhodzic a legnagyobb sztárjai közül nem számít Hakim Zijes (Chelsea), Abderrazak Hamdallah (al-Ittihad), Nuszair Mazraui (Ajax), Adel Taarabt (Benfica) és Amine Harit (Marseille) játékára.

Kapcsolódó
Trófeákat akar számolni a ManUnited portugál sztárja és nem gólokat
Jó teljesítményt nyújtott a csapat a szezon utolsó hazai mérkőzésén.

Fouzi Lekjaa, a Marokkói Labdarúgó Szövetség elnöke akkor úgy nyilatkozott, Halilhodzic élvezi a szövetség támogatását, de ő sem érinthetetlen és pótolhatatlan.

A helyi válogatottal foglalkozó portál, a Lion de l’Atlas úgy tudja, Halilhodzicot már el is bocsátották, és utódja a portugál szakember, Andre Villas-Boas lehet, aki korábban dolgozott többek között a Porto, a Chelsea, a Tottenham és a Zenit csapatainál is, legutóbb pedig 2019 májusa és 2021 februárja között a Marseille-t irányította.

A szövetség egyelőre cáfolta a híresztelést.

Nem igaz, hogy elbocsátottuk Halilhodzicot, továbbra is ő a válogatottunk vezetője. Nem is találkoztunk vele, mert még nyaral, és a héten tér vissza Marokkóba

– áll a közleményben.

Marokkó Belgiummal, Kanadával és Horvátországgal szerepel egy vb-csoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik