Nemzetközi foci

Ilyen balszerencsés edző kevés van a futballban

Jalal Morchidi ANADOLU AGENCY Anadolu Agency via AFP
Jalal Morchidi ANADOLU AGENCY Anadolu Agency via AFP

Edzői pályafutása során a negyedik válogatottat juttatta világbajnoki részvételhez Vahid Halilhodzic, azonban úgy tűnik, a bosnyák szakembert harmadszor is a torna előtt menesztik.

Kapcsolódó
Szoboszlaiék tönkretehetik a ManUnited nagy álmát
Erik ten Hagért egyszer csak bejelentkezett az RB Leipzig.

A 69 éves szakember először a 2010-es világbajnokságra jutott ki Elefántcsontparttal, de pár hónappal a vb előtt kirúgták. A 2014-es vébén Algériával története legjobb eredményét érte el a 16 közé jutással, majd 2018-ra japánnal kvalifikálta magát, de a világbajnokságra már nem mehetett, mert elküldték.

A negyedik lehetőség Marokkó élén jött el, az észak-afrikai válogatottat 2019 óta irányítja, és sikerült kiharcolni a katari szereplést. Ugyanakkor a helyi közvélemény nagyon nem szereti, mert a legnagyobb sztárokat kihagyta a válogatottból, így a Kongói Demokratikus Köztársaság ellen 5-2-es összesítéssel megvívott párharc során már nem számított Hakim Zijes (Chelsea), Abderrazak Hamdallah (al-Ittihad) vagy Nuszair Mazraui (Ajax) játékára.

Miközben a szurkolók a visszatérésüket követelik, Halilhodzic nem hajlandó a kompromisszumra, így a hírek szerint már a héten szerződést bonthatnak vele. Ha nem is nyíltan, de a sorok között ilyesmiről nyilatkozott Fouzi Lekjaa, a Marokkói Labdarúgó Szövetség elnöke is.

Halilhodzic élvezi a szövetség támogatását. De sem ő, sem én, sem senki más nem érinthetetlen és pótolhatatlan. Keményen dolgozunk azon, hogy a futballisták visszakerüljenek a válogatottba. Vannak problémák, amelyeket meg kell oldani

– mondta.

A helyi sajtó már Halilhodzic lehetséges utódait is megnevezte, így a posztra esélyes lehet Claude Puel, Rudi Garcia és Laurent Blanc.

Marokkó Belgiummal, Kanadával és Horvátországgal szerepel egy vb-csoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik