Nemzetközi foci

Az égbe lőtte a büntetőt a Fradi csatára a vb-selejtezőn

Marokkó 1-1-es döntetlent játszott a Kongói DK otthonában az idei labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezőjének harmadik szakaszában.

Kapcsolódó
Olasz futball: újrakezdés újra?
A négyszeres győztes Olaszország egymás után második alkalommal maradt le a futball-világbajnokságról, miután elbukta az Észak-Macedónia elleni pótselejtezőt. Kiss Tibor Noé szurkolói reakciója.

A vendégcsapatban kezdőként lépett pályára két ferencvárosi légiós, a védő Samy Mmaee és a csatár Ryan Mmaee. Előbbi az első félidő végén sárga lapot kapott, utóbbi a második játékrész elején büntetőt hibázott – lövése egy méterrel a léc fölé ment –, a 71. percben pedig lecserélték.

Az MTI beszámolója alapján A házigazda Yoane Wissa 12. percben szerzett találatával került előnybe, a vendégek a 76. percben Tarik Tissoudali góljával egyenlítettek, amelyet csak videobírós ellenőrzés után ítélt érvényesnek a dél-afrikai játékvezető.

A végig parázs összecsapás 85. percétől a házigazda kongóiak – Glody Ngonda második sárga lapja, illetve kiállítása miatt – emberhátrányban voltak.

Tunézia és Algéria is 1-0-ra nyert vendégként. Előbbi válogatottban kezdőként lépett pályára a ferencvárosi középpályás Aissa Laidouni, aki végigjátszotta a Mali elleni összecsapást. A mérkőzés negatív hőse a hazaiak 21 éves védője, Moussa Sissako lett. A Standard Liége légiósa a 36. percben öngólt vétett, majd négy perccel később kiállították.

Algéria Islam Slimani 40. percben szerzett góljával nyert Kamerunban. Egyiptom házigazdaként Saliou Ciss öngóljával 1-0-ra legyőzte Szenegált, míg a Ghána-Nigéria meccs gól nélküli döntetlennel zárult.

A párharcok győztesei kijutnak a vb-re, a visszavágókat kedden rendezik.

Vb-selejtezők, Afrika, 3. szakasz, első mérkőzés

Kongói DK – Marokkó 1-1 (1-0)
Mali – Tunézia 0-1 (0-1)

Kamerun – Algéria 0-1 (0-1)
Ghána – Nigéria 0-0

Egyiptom – Szenegál 1-0 (1-0)

Olvasói sztorik