Nemzetközi foci

Emberelőnyben sem bírtak ellenfelükkel Gulácsiék

Marius Becker/picture alliance via Getty Images
Marius Becker/picture alliance via Getty Images

A Borussia Mönchengladbach 3-1-re verte hétfő este az RB Leipzig együttesét a Bundesliga 32. fordulójának zárómeccsén.

Mázlis góllal szereztek vezetést a hazaiak, mert a menteni igyekvő lipcsei védő segítségével jutott el a labda Breel Embolóhoz, akinek csak higgadtan a kapuba kellett emelnie. Még a szünet előtt egyenlítettek viszont a vendégek egy kontrából, miután elcsúszott a Gladbach letámadása során a védelem.

Térfélcsere előtt vezetést szerzett azonban ismét a Gladbach, egy kifejelt labdát Embolo ragyogóan tálalt Jonas Hofmann elé, aki Gulácsi Péter lábai között talált be.

A Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért játszó RB Leipzig ment is előre az újabb találatért, ráadásul a 64. percben még emberhátrányba is került a Gladbach, amikor Nico Elvedi elkaszálta Nkunkut, aki így nem tudott tiszta helyzetben kilépni.

Az utolsó szó mégis a hazaiaké maradt, mert Hofmann a 77. percben két gólosra növelte az előnyt és beállította a végeredményt is.

Az RB Leipzigben végig pályán volt Gulácsi mellett Willi Orbán is, Szoboszlai Dominik csak az utolsó tíz percre állt be. Két fordulóval a szezon vége előtt a Freiburg áll BL-t érő negyedik helyen, de csak egy pont az előnye a lipcsei csapattal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik