Nemzetközi foci

Schäfer csapata az utolsó percekben fordított Gulácsiék ellen

Ronny HARTMANN / AFP
Ronny HARTMANN / AFP

Schäfer András csapata, az Union Berlin az utolsó percekben fordított a három magyar játékost foglalkoztató RB Leipzig ellen a Bundesliga 31. fordulójában.

A lipcseieknél Gulácsi Péter és Willi Orbán volt a kezdőcsapat tagja, és sokáig ők lehettek boldogabbak, mert Yussuf Poulsen szünet után lőtt góljával a hazai csapat állt jobban.

Schäfert a 68. percben cserélte le edzője, a Leipzig harmadik magyarja, Szoboszlai Dominik pedig a 75. percben lépett pályára, amikor még mindig 1-0 volt az állás.

A nagy fordulatot a berliniek cseréi okozták, Becker beadása után a 86. percben az Orbánt megelőző Michel egyenlített,

majd Becker újabb előkészítése után a 89. percben Michel zseniálisan tette le a labdát sarokkal Behrensnek, aki megszerezte a három pontot érő gólt.

Az RB Leipzignek ezzel megszakadt a február eleje óta tartó, 15 tétmérkőzést számláló veretlenségi sorozata, és pályaválasztóként december közepe után kapott ki ismét, azóta tétmeccseken hat győzelme mellett négyszer játszott döntetlent. Szerdán, szintén otthon az Union Berlint 2-1-re győzte le a Német Kupa elődöntőjében.

Kapcsolódó
Szoboszlai cseréje fejelte döntőbe a Lipcsét
Négy magyar válogatott futballista is pályára lépett a Leipzig-Union Berlin elődöntőn, hárman ráadásul kezdőként.

Sallai Roland csapata, a Freiburg – amely kedden a Hamburg legyőzésével bejutott a Német Kupa fináléjába – otthon fordulatos összecsapáson játszott 3-3-as döntetlent a Borussia Mönchengladbachhal. A vendégcsapat ugyanis a 13. percben már kétgólos előnyben volt – első találatát a 3. percben büntetőből szerezte –, és az első félidőben hatékonyan semlegesítette a hazai támadásokat.

A második játékrész elején büntetőből szépített a Freiburg, majd a 61. percben egyenlített, a hajrában pedig Philipp Lienhart révén már fordítást érő gólt szerzett. A 93. percben azonban Lars Stindl góljával pontot mentettek a vendégek. Utóbbi találatnál már nem volt fent a pályán a 89. percben lecserélt magyar támadó.

A Leverkusen 4-1-re verte a Fürthöt, amely a vereséggel búcsúzott az élvonaltól. A BL-ért folyó helyekrt még óriási harc várható az utolsó három körben, mivel a harmadik Leverkusent és a hatodik Union Berlint mindössze öt pont választja el egymástól.

Bundesliga, 31. forduló:

RB Leipzig – Union Berlin 1-2 (0-0)
Freiburg – Borussia Mönchengladbach 3-3 (0-2)
Eintracht Frankfurt – Hoffenheim 2-2 (1-1)
Greuther Fürth – Bayer Leverkusen 1-4 (1-2)
1. FC Köln – Arminia Bielefeld 3-1 (2-1)

Olvasói sztorik