Nemzetközi foci sport

David Alaba egy fehér székkel ünnepelte zsinórban 10. bajnoki címét

Szombat délután a Real Madrid 4-0-ra legyőzte az Espanyolt, ezzel megszerezte története 35. bajnoki címét. Carlo Ancelotti Spanyolországban is csúcsra ért, így az olasz szakember a futballtörténelem első edzője, aki magasba emelhette Európa top5 bajnokságának – angol, spanyol, német, olasz, francia – a bajnoki serlegét.

Kapcsolódó
Az utolsó topligát is meghódította az edző, akinek a feneke földrengésbiztos, és a legrázósabb meccsek előtt is képes viccet mesélni
Carlo Ancelotti volt az egyetlen olyan edző, aki négy topligában lett bajnok, de a kollekciója újabb darabbal bővült, miután a Reallal is bezsebelte az aranyat. Az olasz edző legnagyobb erénye, hogy a legnagyobb egóval bíró játékosokat is a csapat szolgálatába állítja, és a mostani siker jót tett az utóbbi években kissé megtépázott renoméjának.

Egészen egyedülálló az is, hogy a Madridba tavaly nyáron érkező David Alaba a 2012-13-as szezon óta minden évben bajnoki trófeával ünnepelhetett, zsinórban immár tizedszer. Kilencet a Bayern Münchennel, szombat este pedig a Reallal nyert.

Az osztrák válogatott védője társai biztatására és a közönség legnagyobb örömére elég sajátos az örömünnepbe kezdett: ezúttal is magasba emelt egy fehér kerti széket. Többször is:

Mutatjuk, hogy nézett ki mindez a nézőtérről:

Alaba kezébe csapattársai feltehetőleg ugyanazt az elhíresül fehér széket nyomták, amelyet bő egy hónappal ezelőtt a PSG 3-1-es legyőzése alkalmával Karim Benzema gólja után az osztrák védő örömében ösztönösen felkapott, majd önfeledten rázta a nézőtér felé.


Úgy látszik, ezt a fehér széket már semmi sem kíméli meg attól, hogy kultikus tárggyá váljon Madridban. Még az is lehet, ezek után bekerül a klubmúzeumba.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!