Nemzetközi foci

Nincs több kérdés: kiütéses győzelemmel bajnok a Real Madrid

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

A Real Madrid magabiztosan hozta a kötelezőt,

az Espanyol elleni 4-0-s győzelemmel pedig biztossá vált, hogy az első helyen végez a spanyol élvonalban. Ez a csapat 35. bajnoki címe.

Pedig összességében nem játszott teljesen alárendelt szerepet a barcelonai ellenfél, de a Real ismét megvillantotta azt, ami a legnagyobb erőssége a szezonban, vagyis a fontos pillanatokban szerzi a góljait, az Espanyol így csak asszisztált a hazai ünnephez. Az első félidőben Rodrygo duplázott, majd Marco Asensio növelte tovább az előnyt az 55. percben, így mire az olyan alapemberek, mint Karim Benzema, vagy Toni Kroos beálltak volna, addigra már el is döntötte a meccset a Madrid. És ha már beállt, a francia akkor gólt is szerzett a 81. percben, magabiztosan vezeti a góllövőlistát.

Benzema megelőzte Alfredo Di Stefanót a bajnoki találatok számában, már csak Cristiano Ronaldo és Raúl vannak előtte.

Benzema tette fel az i-re  a pontot:

A győzelemmel Carlo Ancelotti egyedülálló rekordot állított fel: ő az első edző, aki mind az öt topbajnokságban bajnoki címig vezette csapatát.

Korábban az AC Milannal (2003-2004), a Chelsea-vel (2009-2010), a PSG-vel (2012-2013) és a Bayern Münchennel (2016-2017) volt bajnok edzőként az olasz szakember, aki háromszor a Bajnokok Ligáját is behúzta. Játékosként háromszoros olasz bajnok és kétszeres BEK-győztes Ancelotti.

Az európai kupaszereplésért harcoló, a Liverpool elleni keddi Bajnokok Ligája elődöntő visszavágójára készülő Villarreal 2-1-es vereséget szenvedett a bennmaradásért küzdő Alavés otthonában. A házigazda alakulat ezzel négy pontra közelítette meg a tabellán a már bennmaradást érő pozíciót elfoglaló Mallorcát és Cádizt, ezzel életben tartotta reményeit élvonalbeli tagságának megőrzésére.

Olvasói sztorik