Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo visszatérhet a Real Madridhoz

Állítólag a Real Madrid nagy erőket mozgósít annak érdekében, hogy másodszor is a Bernabeu Stadionba csábítsa Cristiano Ronaldót a Manchester Unitedtől. Legalábbis a brit Mirror szerint. A lap azt írja, a 37 éves portugál sztár jövője annak ellenére kétséges az Old Traffordon, hogy egy viszonylag gyenge United amúgy kaotikus szezonjában is képes volt kiemelkedőt nyújtani, hiszen 23 gólt szerzett, ebből 17-et a Premier League-ben.

A Manchester új edzőjét, Erik ten Hagot nyilvánvalóan azzal a szándékkal szerződtették, hogy irányt szabjon, és újjáépítse a klub eléggé átgonoldatlanul összeválogatott játékosállományát. Sokan úgy gondolják, a tervezett fiatalításban elég bizonytalan a helye a 37 éves portugál sztárnak, vagy legalábbis más szerepkör, és jóval kevesebb játékperc várhat Ronaldóra, ha ki akarja tölteni a 2023 nyaráig, és további egy évnyi opciós szerződését.

Kapcsolódó
David Alaba egy fehér székkel ünnepelte zsinórban 10. bajnoki címét
Úgy látszik ezt a kerti bútordarabot már az isten sem kíméli meg attól, hogy kultikus tárggyá váljon Madridban.

Az MU ráadásul szinte biztosan nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája 2022-23-as sorozatára, miközben korábbi madridi csapattársai szombaton megnyerték a klub 35. bajnoki címét, és BL-elődöntősök momentán. A Real így minden téren kiutat kínálhat Ronaldónak ebből a helyzetből. Az is Madrid felé terelheti Ronaldót, hogy a Realnak elúszni látszik Mbappé leigazolása Párizsból, lévén a francia bajnok visszautasította a Krirályi Gárda hatalmas, 172 millió fontos ajánlatát.

Ami tény, a szezon végén az Ajaxtól érkező Ten Hag még nem döntött Ronaldó sorsával kapcsolatban, aki 2009-ben 80 millió fontért, akkor világrekordnak számító összegért igazolt Madridba, ahol kilenc szezont töltött, ahol négy BL-trófeát szerzett 2-2 spanyol bajnoki és kupagyőzelme mellett.