Élő Nemzetközi foci

BL-elődöntő: türelmes volt a Pool, majd bedarálta a Villarrealt

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP
Már az első félidőben is helyzetek sorát dolgozta ki a Liverpool, de akkor még nem tudott gólt szerezni. A második félidőben aztán némi szerencsével sikerült feltörni a Villarreal védelmét, végül 2-0-ra nyert és magabiztos előnybe került Jürgen Klopp csapata a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Működött a liverpooli meccsterv. Számítani lehetett arra, hogy az angol csapat játszik majd fölényben a Villarreal ellen, Unai Emery csapata azonban kevés igazán nagy lehetőséget engedélyezett ellenfelének. Bár 12 lövéssel próbálkozott a szünetig a Pool, ezek közül Sadio Mané fejese (mellé ment), illetve Thiago távoli lövése jelentették a legnagyobb veszélyt, utóbbinál mondjuk a kapufa segítette ki a vendégeket.

Kapcsolódó
Csúcsfoci a javából: hétgólos meccsen kapott ki a Real Madrid
Elképesztő játékot hozott a spanyol és az angol bajnoki listavezető csatája.

A fordulás után hamar a kapuba talált a Pool, de akkor még lesről. Az 53. percben aztán Jordan Henderson beadása megpattant Estupinan lábán, a labda pedig a kapuba hullott. Szinte azonnal rálőtte a második gólt a házigazda, Mané lépett ki a leshatáron és pöckölte be Mohamed Szalah tökéletes ütemű kiugratása után a labdát a kapuba. Ez volt a szenegáli játékos 14. találata a BL egyenes kieséses szakaszában, amivel beállította Didier Drogba rekordját.

Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a meccs, bár a Villarreal próbált kiszabadulni a liverpooli nyomásból, de a hazaiak újabb gólja lett volna kevésbé meglepő. Végül maradt a 2-0, megnyugtató előnyből várhatja a visszavágót a Liverpool.

A sok hibával játszó spanyol csapat támadásépítéseinek „sikerességét” tökéletesen visszaadja, hogy mindössze egy lövése volt a mérkőzésen, az sem talált kaput.

A másik ágon a Manchester City is előnyből várja a Real Madrid elleni visszavágót, ott egy sokáig emlékezetes meccsen alakult ki a 4-3-as végeredmény.

Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Liverpool – Villarreal 2-0 (0-0)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Gomez, 81.), Konate, Van Dijk, Robertson – Henderson (Keita, 72.), Fabinho, Thiago – Szalah, Mané (Jota, 73.), Diaz (Origi, 81.)

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Estupinan (Trigueros, 72.) – Chukwueze (Dia, 72.), Parejo (Aurier, 72.), Capoue, Coquelin (Pedraza, 57.) – Lo Celso, Danjuma (Alcacer, 86.)

Gólszerző: Estupinan (53. – öngól), Mané (56.)

Sárga lap: Van Dijk (32.) illetve Estupinan (47.), Lo Celso (62.)

Piros lap:

Harcos

A Villarreal csapatkapitánya, Raúl Albiol már azzal rekordot dönt, hogy pályára lép. Természetesen ott van a kezdőben, 36 évesen és 235 naposan ő a legidősebb spanyol játékos, aki BL-elődöntőt játszik.

Klopp eddig nyerésben van Emery ellen

A két vezetőedző csapatai eddig ötször találkoztak egymással, háromszor a német örülhetett, Emery egyszer, míg egy alkalommal döntetlen lett a találkozójuk vége.

A Pool és a Villarreal kétszer találkozott korábban, az angol klub az idegenbeli 1-0-s vereségét követően otthon 3-0-ra verte spanyol riválisát és jutott be az Európa Liga döntőjébe. Ahol aztán kikapott Unai Emery Sevillájától.

Oli SCARFF / AFP
Olvasói sztorik