Nemzetközi foci

Világrekorder lett a horvát tini, aki 16 évesen megkapta a csapatkapitányi karszalagot

Twitter.com/CroatianScout2
Twitter.com/CroatianScout2

Lovro Zvonarek a tehetségekben igazán gazdag horvát futball egyik kincse, aki már felállított egy rekordot azzal, hogy ő lett a bajnokság legfiatalabb gólszerzője, amikor tavaly májusban, 16 évesen és 14 naposan gólt szerzett a Slaven Belupo színeiben az NK Varazdin elleni meccsen. Az ifjoncnak az volt pályafutása második felnőttbajnokija, a szünetben beállt, majd a 88. percben el is döntötte a meccset a góljával.

3:29-nél látható a győztes gól:

A támadó középpályás a horvát korosztályos válogatottakban is alapembernek számított, fel is figyeltek rá a topligás nagycsapatok, a befutó pedig a Bayern München lett, amely hosszútávú szerződést kötött az 1,8 millió euróért érkező Zvonarekkel, aki csak idén nyáron csatlakozik a müncheniekhez, addig kölcsönben nevelőegyesületben, a Slaven Belupóban szerepel.

Ahol egyértelműen bíznak benne, a mostani idényben megkapta a tízes mezt, és 16 bajnokin is szóhoz jutott, ezeken 2 gól és 2 gólpassz került a neve mellé. A hétvégi, Hajduk Split elleni meccsen (0-0 lett a vége, a Hajduknál a 69. percben állt be Lovrencsics Gergő) aztán újabb rekord került Zvonarek neve mellé, aki megkapta a csapatkapitányi karszalagot, és ezzel 16 évesen 11 hónaposan és 16 naposan az élvonalbeli bajnokságok legfiatalabb csékája lett.

Valamit elég jól csinálnak a horvát futballban. Nincs olyan messze, talán érdemes lenne odamenni, megkérdezni, hogy is megy ez arrafelé.

Olvasói sztorik