Élő Nemzetközi foci

Csúcsfoci a javából: hétgólos meccsen kapott ki a Real Madrid

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

A Manchester City egy egészen parádés mérkőzésen 4-3-ra legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Villámgyorsan gólt szerzett az angol csapat, Rijad Mahrezt nem támadták eléggé a vendégek védői, aki így Kevin De Bruyne fejére ívelhetett, a belga pedig a jobb alsóba fejelt.

Nyolc perccel később már a középpályás adott gólpasszt, Gabriel Jesus lefordult David Alabáról és higgadtan a kapuba passzolt.

Még két nagy helyzetet is kihagyott a City, de a Real Madrid talált be legközelebb, amikor Karim Benzema egy bal oldalról érkező beadást belsőzött kapásból a bal alsóba.

Térfélcsere után kevesen múlt, hogy nem talált be újra az angol listavezető két perc alatt, de erre végül 8 percet kellett várnia, amikor a becserélt Fernandinho beadását Phil Foden fejelte a kapuba.

Azonnal jött rá a válasz is, Vinicius Junior egy csellel játszotta magát tisztára, majd a kapuig meg sem állt.

Még ezután is maradt csavar a meccsben, a 74. percben Bernardo Silva egy buktatás után begyűjtötte a labdát és kilőtte a rövid fölsőt.

A végeredményt Benzema állította be tizenegyesből, miután Aymeric Laporte kezét érte a labda a tizenhatoson belül. A francia csatár merész panenkázással szépített.

Többre azonban nem maradt idő, így egygólos előnnyel utazhat majd Madridba a Manchester City.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Manchester City-Real Madrid 4-3 (2-1)
City of Manchester Stadion
Jv.: Kovács István (romániai)

Manchester City: Ederson – Stones (Fernandinho – 36.), Rúben Dias, Laporte, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Foden, Gabriel Jesus (Sterling – 83.).

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba (Nacho – 46.), F. Mendy – F. Valverde, Kroos, Modric (Ceballos – 79.) – Rodrygo (Camavinga – 70.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio – 88.).

Gólszerző: De Bruyne (2.), Jesus (11.), Foden (53.), Bernardo Silva (74′) ill. Benzema (33., 82. – tizenegyesből), Vinicius Jr. (55.)
Sárga lap: Fernandinho (81.) ill. Nacho (93.)
Piros lap: –

Hétgólos őrületet hozott a ManCity és a Real Madrid első meccse

Villámgyorsan gólt szerzett az angol csapat, Mahrezt nem támadták eléggé a vendégek védői, aki így De Bruyne fejére ívelhetett, a belga pedig a jobb alsóba fejelt. Nyolc perccel később már a középpályás adott gólpasszt, Gabriel Jesus lefordult Alabáról és higgadtan a kapuba passzolt. Még két nagy helyzetet is kihagyott a City, de a Real Madrid talált be legközelebb, amikor Benzema egy bal oldalról érkező beadást belsőzött kapásból a bal alsóba.

Térfélcsere után kevesen múlt, hogy nem talált be újra az angol listavezető két perc alatt, de erre végül 8 percet kellett várnia, amikor a becserélt Fernandinho beadását Foden fejelte a kapuba. Azonnal jött rá a válasz is, Vinicius Junior egy csellel játszotta magát tisztára, majd a kapuig meg sem állt.

Még ezután is maradt csavar a meccsben, a 74. percben Bernardo Silva gey buktatás után begyűjtötte a labdát és kilőtte a rövid fölsőt. A végeredményt Benzema állította be tizenegyesből, így egygólos előnnyel utazhat majd Madridba a Manchester City.

Őrült percek után lejön Vinicius is

Egészen szenzációs tempóban és technikai bemutatókkal játszottak a csapatok, az adok-kapok végén két kihagyott Manchester City-helyzetet látott a közönség, a túloldalon pedig egy borzalmasan rossz Vinicius Jr. beadást. Pontosabban egy kísérletet rá. Éppen őt cserélte le Ancelotti utána, Asensio állt be helyette.

Benzema de szemtelenül!

Laporte próbált kifejelni egy labdát, de a kezére pattant ezután, így büntetőt ítéltek a Real Madrid javára. A labda mögé Benzema állt és épp csak a labda alá nyúlt, ami így a léc alá hullott. 4-3!

Tizenegyes!

Laporte kezére pattant a labda, VAR-ral nézik, de biztosan marad az ítélet.

Eszelősen nagy gólt rúgott Bernardo Silva!

Zincsenko cselezett a bal szélről befelé, de fennakadt Toni Krooson. Látványosan nagyot esett, de Kovács István előny szabályt alkalmazott, mivel Bernardo Silva lecsapott a labdára. A végeredmény egy óriási bombagól lett a jobb fölső sarokba!

Laporte elöl is megvillant

Zincsenko középre lőtt labdájába szörnyen ért bele az egyébként stabil teljesítményt produkáló védő. Előtte elcsúszott Militao, talán ettől lepődött meg, de óriási ziccer maradt ki.

Többet van a labda a Citynél, de már éledezik a Real

Kétszer is az utolsó passzt sikerült csak blokkolnia a hazai védelemnek, Laporte és Dias is ügyesen tette a dolgát. A rövid spanyol dominanciát azonban újra a City mezőnyfölénye követte, de már látványosan nem rohannak az angolok.

Hoppá, itt a válasz!

Vinicius Junior elengedett egy labdát, amivel csúnyán megetette Fernandinhót és sprintelhetett a bal oldalon. Úgy tűnt, többen is keresztezhetnének a City védői közül, de valamiért egyikük sem tette meg. A brazil támadó köszönte szépen, benyargalt a tizenhatoson belülre és kilőtte a hosszú alsó sarkot. 3-2!

A City nyomása góllá ért

Több veszélyes akciót is blokkolt a Real, amikor azonban a spanyol csapat akart építkezni, visszakézből kapta az újabb pofont. Fernandinho fülelt le egy rövid passzt, egy kényszerítő után meg sem állt a labdával az alapvonalig, majd Foden fejére ívelt, aki az ötösről szinte egyedül állva bólintott a kapuba.

Megint góllal kezdhetett volna a City

Mahrez kapott labdát két perc alatt, szépen el is tekerte belsővel, de a jobb kapufát találta telibe. A kipattanó éppen Fodent találta el, róla Carvajalra flipperezett a labda, majd sikerült tisztázni. Ezt most megúszta a Real!

Ancelotti belenyúl

Nacho áll be a védelembe. Alabának ért véget a mérkőzés.

Többet volt a labda az angoloknál

A Manchester City 57 százalékban birtokolta a labdát, ez nagyjából megegyezik az első 15 perc statisztikájával. Nem csoda, hogy a hazaiak nyomása érezhető főként. 7-5 a kapura lövések száma, viszont mindkét együttes két-két alkalommal találta csak el a kaput.

Benzema elit társaság tagja lett

Meglőtte a 40. gólját a mostani szezonban, erre eddig négy játékos volt képes: Cristiano Ronaldo, Puskás Ferenc, Aldredo Di Stéfano és Hugo Sánchez.

Véget ért az első félidő

Remek mérkőzést látunk eddig, Kevin De Bruyne villámgyorsan előnyt szerzett, majd Gabriel Jesus is betalált és a City sorra dolgozta ki a helyzeteti. Apránként tudott csak meccsbe jönni a Real, Alaba fejese még kapu mellé ment, de Benzema remek megmozdulásának köszönhetően összejött a szépítés. Félidőben így vezet 2-1-re a City.

A hajrá a ManCityé

Az elmúlt öt percben több veszélyes beindulás, kiugratás is jött a hazai csapattól. A Real Madrid védői azonban összeszedték magukat, főleg Alabának kellett észnél lennie, mert Carvajalnak és Militaonak sincs jó meccse. De Bruyne ígéretes szabadrúgása viszont a sorfalban elakadt.

Ott is a szépítés, Benzema!

Annyira benne volt a gól a játékban, hogy jött is. Benzema labdát szerzett, kitette bal szélre Mendyhez. Kisvártatva jött is a beívelés, ezt Benzema kapásból belsőztea bal alsóba. A picit lemaradó Zincsenko lábai között talált utat a labda a hálóba.

Alaba fejesére Zincsenko lövése volt a válasz

Alaba csúsztatásánál lemaradt Rúben Dias, de nem talált kaput. Egy percre rá jött a túloldalon a válasz, Zincsenko kicsit kiszorítva lőtt kapu mellé. Kifejezetten felpörgött a meccs, most benne van a gól megint a játékban.

Két hatalmas helyzetet is elpuskázott a City

Előbb Rijad Mahrez szerzett szemfülesen labdát, majd a tizenhatos jobb oldalán belépve az oldalhálóba bikázta. Percekkel később egy komoly letámadásnak köszönhetően kontrázott a City, megint Mahreztől került a labda középre, majd a bal oldalon érkező Foden kapta meg, de a hosszú alsó sarok mellé gurított.

Megkapta a City az ébresztőt

Kissé laposra sikerült az elmúlt 5-6 perc, a jelek szerint a hazai csapat focistái is elbóbiskoltak, mert addig vacakoltak hátul, amíg Benzema majdnem labdát szerzett. Két szerencséje volt a Citynek, egyrészt a pánikolás közben Rúben Dias lábáról csak a kapufára gurult a labda, másrészt a kapust letámadó Vinicius miatt lest ítélt a játékvezető.

Kevin De Bruyne kedvenc ellenfele?

Korábban egyetlen olyan meccse volt a BL-ben, ahol gólt lőtt és gólpasszt adott. Akkor is a Real Madrid volt az ellenfél.

Okosan csinálja a City

Az első 15 percben 59 százalékban volt a labda a Manchester Citynél. Nem sokkal később majdnem gólhelyzetet is ért, Foden egy lőtt passzt parádésan vett át, ám a centerezéséről picikét lemaradt Jesus. Ez sem a Real Madrid védőin múlt elsősorban…

Olvasói sztorik