Nemzetközi foci

Ronaldo-rekord, kihagyott tizenegyes, tökéletes Xhaka-bomba – újabb rangadót veszített a MU

Ian Kington / IKIMAGES / AFP
Ian Kington / IKIMAGES / AFP

3-1-re győzött az Arsenal a Manchester United ellen a Premier League 34. fordulójában.

Gyorsan vezetést szerzett az Arsenal, Alex Telles bizonytalankodása révén került a labda Sakához, akinek a lövését De Gea kitolta, de a kipattanóra Nuno Tavares érkezett a leggyorsabban.

A MU-nak megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, ám Elanga lövését Ramsdale védte, majd Dalot 16-oson kívüli próbálkozása a lécen csattant. 1-1 helyett 2-0-ra alakult az állás, amikor Nketiah gólját les miatt ugyan elvette a VAR, de Alex Telles szabálytalansága miatt büntető következett, amit Saka értékesített.

Két perccel később a MU ismét nyílttá tette a meccset, Matic beadásánál Ramsdale és Gabriel is elaludt, Ronaldo pedig kihasználta. Az újszülött kisfia halála óta először pályára lépő Ronaldo 100. gólját lőtte a PL-ben, és az első játékos lett, aki az angol és a spanyol bajnokságban is eljutott a százas mérföldkőig.

A második félidő elején óriási lehetőséghez jutott a MU, hogy egyenlítsen, mert Tavares kezezése miatt tizenegyest kapott, de Bruno Fernandes a jobb kapufát találta telibe.

Aztán egy másik portugál, Dalot is a kapufát döngette meg ziccerben (igaz, ebben Ramsdale-nek is szerepe volt), és ahogy az lenni szokott, az Arsenal szerzett újabb gólt, Xhaka tökéletes lövést zúdított a bal sarokba.

A 3-1-es Arsenal-siker azt jelenti, hogy a MU gyakorlatilag kiszállt a BL-ért folyó harcból, hiszen az egy meccsel kevesebbet játszó londoniak hat ponttal meglógtak előle. A United sorozatban négy idegenbeli bajnokiját vesztette el, ilyen rossz szériája utoljára az 1980-1981-es idényben volt.

Premier League, 34. forduló:

Arsenal – Manchester United 3-1 (2-1)
gól: Nuno Tavares (3.), Saka (32., 11-esből). G. Xhaka (70.), illetve C. Ronado (34.)

Olvasói sztorik