Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

„Megerőszakolták lányainkat, legyilkolták és megették a kutyáinkat”

Olekszandr Zincsenko, a Manchester City ukrán labdarúgója a háború befejezésére szólított fel mindenkit, és sokkoló nyilatkozatot adott a brit Guardiannek.

Kapcsolódó
A legendás kárpátaljai edző haragszik Orbán Viktorra és szégyelli, hogy magyar
Szabó József 82 évesen nehezen teszi túl magát a háborúban megöltek tragédiáján.

„Ez egy rémálom. Az egész világot megdöbbentették azok a szörnyűségek, amelyeket az oroszok tettek. Megölték a civileket és gyermekeket, megerőszakolták lányainkat és asszonyainkat. Legyilkolták és megették a kutyáinkat. Utálom őket azért, amit az ukrán néppel és országgal tettek.

Utálom azokat az oroszországi embereket, akik meg akarnak győzni minket arról, hogy ez csupán propaganda

– mondta.

A City labdarúgója szerint az Ukrajnából érkező fotókat az egész világnak látnia kellene.

Korábban 2015-16-ban futballozott az orosz Ufa Csapatában, ahol barátokra tett szert, de ez a kör is beszűkült.

„Ismerősök bocsánatot kértek tőlem az invázió megkezdésekor, és azt mondták, hogy nem tehetnek semmit. Természetesen megtehetik, hogy csendben maradnak, de tudniuk kell, hogy azt jelenti, hogy támogatják azt, ami jelenleg Ukrajnában zajlik.

Talán félnek, mert a közösségi médiában olyan képeket látunk, amelyeken a tiltakozó oroszokat börtönbe viszik. De el tudják hinni, hogy ha a sportolók mindannyian egyszerre posztolnának valamit az Instagramon, akkor letartóztatnák őket?!”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!