Nemzetközi foci

Mourinho lerótta kegyeletét Maradona emlékhelyénél

José Mourinho, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője meglátogatta az argentin legenda, Diego Armando Maradona emlékhelyét együttese hétfői esti nápolyi mérkőzése előtt.

Kapcsolódó
„Megerőszakolták lányainkat, legyilkolták és megették a kutyáinkat”
Olekszandr Zincsenko, a Manchester City ukrán labdarúgója ismét kifakadt.

A fővárosi klub közösségi oldalán osztott meg egy videót arról, hogy a rendőri kísérettel érkező portugál tréner virágcsokrot helyezett el a 2020. november 25-én elhunyt világbajnok klasszis emlékhelye előtt, írta az MTI.

Az 59 éves edző korábban elárulta, remek kapcsolatot ápolt az argentinnal.

„Soha senki nem fogja elfelejteni, milyen játékos volt Maradona. Nagy szíve volt, óriási megtiszteltetés, hogy többször találkozhattam vele személyesen, de sokkal gyakrabban beszéltünk telefonon.

Mindig csak vereségek után hívott, győzelmek után soha. Tudta, hogy a diadalok után az embernek nem kell beszélnie. De amikor jöttek a kudarcok, azt mondta: »Mo, ne felejtsd el, hogy te vagy a legjobb!« Hiányozni fog

– mondta Mourinho.

Maradona 1984 és 1991 között szerepelt a Napoliban, amely ezalatt a szurkolók régi vágyát beteljesítve 1987-ben és 1990-ben megnyerte a bajnokságot, 1987-ben elhódította az Olasz Kupát, 1989-ben pedig az UEFA-kupát is.

Hét olaszországi szezonja alatt 258 mérkőzésen 115 gólt szerzett Maradona, egyszer pedig a gólkirályi címet is elnyerte. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.

Olvasói sztorik