Nemzetközi foci

Kirúgták a Premier League legrégebb óta munkában lévő edzőjét

LINDSEY PARNABY / AFP
LINDSEY PARNABY / AFP

A Premier League-ben szereplő Burnley megválik Sean Dyche-tól, jelentette be a klub. A döntés egyfelől nem meglepő, ugyanis a csapat csak a 18. kiesést jelentő helyen áll, az eddigi 30 bajnokijából mindössze négyet nyert meg és legutóbb az utolsó Norwich Citytől is kikapott 2-0-ra.

Ugyanakkor az 50 éves Dyche volt a jelenlegi mezőnyben a legrégebb óta ugyanannál a csapatnál dolgozó szakember az angol élvonalban.

Még 2012 októberében vállalta el a Burnley irányítását, amelyet kétszer is feljuttatott a Premier League-be. A 2017-18-as idényben a hetedik helyig vezette a csapatot. 425 mérkőzésen ült a kispadon, 149 győzelem, 118 döntetlen és 158 vereség volt a mérlege.

Dyche már a tizedik menesztett edző a szezonban, korábban Xisco Munoz (Watford), Steve Bruce (Newcastle), Nuno Espirito Santo (Tottenham), Daniel Farke (Norwich), Dean Smith (Aston Villa), Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United), Rafa Benitez (Everton), Claudio Ranieri (Watford) és Marcelo Bielsa (Leeds) került lapátra.

A kiesés elől menekülő klubra a hétvégén a West Ham United elleni bajnoki vár vasárnap, majd a Southampton, a Wolves, a Watford, az Aston Villa és a Tottenham Hotspur következik majd a sorban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik